Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės sūrininkai lieja tulžį

Publikuota: 2010 balandžio 20 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

L. Mockaus nuotr.L. Mockaus nuotr.

ABF “Šilutės Rambynas” akcininkai išplatino rezoliuciją, kuria reiškia nepasitenkinimą, kad UAB “Šilutės vandenys” daugiau kaip 8 mėnesius nepriima iš įmonės gamybinių nuotekų tiesiogiai į miesto nuotekų magistralinius tinklus.

ABF “Šilutės Rambynas” akcininkai teigia, kad dėl to jų įmonė kiekvieną dieną patiria didžiulių nuostolių, todėl ji būsianti priversta mažinti darbuotojų…

Rezoliucijoje daroma prielaida, kad dėl tokių UAB “Šilutės vandenys” atsakingų ir su jais susijusių asmenų veiksmų gali būti sudarytos sąlygos didinti kainas už geriamąjį vandenį ir nuotekų tvarkymą. Visa tai esą turės neigiamos įtakos Šilutės krašto socialinei ir ekonominei padėčiai.

Anksčiau “Šilutės Rambynas”savo gamybines nuotekas  leido tiesiai į miesto magistralinius tinklus netoli valymo įrenginių, nors teršalų koncentracija jose beveik visą laiką buvo didesnė už leidžiamą. Įmonės nuotekų vamzdis buvo užkištas praeitą vasarą, kai dėl avarijos miesto nuotekų valykloje (ją sukėlė teršalai iš miesto pramonės įmonių) Šyšos upėje kilo ekologinė nelaimė.

Nuo tada gamybines nuotekas į miesto tinklus uždrausta leisti ir Šilutės bioetanolio įmonei.

Anot UAB “Šilutės vandenys” direktoriaus Alfredo Markvaldo, “Šilutės Rambyno” pretenzijos dėl atsisakymo priimti jų gamybines nuotekas tiesiai į miesto magistralinius tinklus niekuo nepagrįstos. Esą pagal sutartį su “Šilutės vandenų” bendrove sūrių gamintojai dar iki praeitų metų gegužės turėjo pasistatyti pirminio nuotekų valymo įrenginius, kad savo teršalais negadintų miesto nuotekų valyklos. Tačiau to lig šiol nepadarė.

A. Markvaldas nesutinka ir su sūrininkų teiginiu, kad dėl draudimo leisti gamybines nuotekas į magistralinius tinklus jų įmonė patiria labai didelių nuostolių. Mat “Šilutės Rambynui” yra suteikta galimybė pilti savo gamybines nuotekas į kanalizacijos tinklus toliau nuo valymo įrenginių, Šilutės priemiesčio Pagrynių gyvenvietėje.

Šilutės sūrininkų rezoliuciją A. Markvaldas vertina kaip atvirą šantažą ir šmeižtą. Todėl artimiausiu metu jo vadovaujama įmonė žada kreiptis į teismą.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas yra pateikęs “Šilutės vandenų” bendrovei daugiau kaip 2 mln. litų ieškinį už Šyšos upėje sukeltą ekologinę nelaimę ir žalą gamtai. Pastaroji savo ruožtu siekia prisiteisti milijonus iš “Šilutės Rambyno” ir “Biofuture” bendrovių už sugadintus valymo įrenginius.

1 skaitytojų komentaras
Edvardas Vitkauskas 2010 balandžio 21d., 07:5078.61.121.83

Teisūs pienininkai, dėl šio “ambicijų karo” nukenčia ne tik jie bet ir “Šilutės vandenys”, kurie metus baigė su 1,6mln. nuostoliu ir kur viena iš priežasčių negautos pajamos už nuotekų valymą iš “Šilutės Rambynas”. Toliau kentės žmonės per 30 tūkstančių rajono gyventojų , kurie naudojasi “Šilutės vandenų” paslaugomis – nes jiems, dėl minėtu nuostolių turės pakelti geriamo vandens ir nuotekų kainas. O “ambicijų karą” turėtu nedelsiant nutraukti vienas ar du ponai iš Savivaldybės ..

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą