Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šiltnamis

Publikuota: 2013 gegužės 23 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Liudo Mockaus nuotr.Liudo Mockaus nuotr.

Galima pamanyti, kad Šilutės rajono savivaldybei nereikia papildomų pajamų.

Savo biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimams pinigų stokojanti Šilutės r. savivaldybė jai priklausančias patalpas miesto centre lengva ranka dalija panaudai.

Šiltnamio sąlygos

Čia apie Šilutės seniūnijos administracinį pastatą, kuriame dar visai neseniai veikė Šiaulių banko filialas. Jis buvo bene vienintelis Savivaldybės patalpų nuomininkas šiame pastate. „Šilutės ETA Žinių“ šaltinių teigimu, patalpų nuoma bankui atsiėjo iki 15 litų už kvadratinį metrą per mėnesį.

Seniūnijos pastate yra įsikūrusi Valstybinė miškų tarnyba, jai patalpos suteiktos panaudai – moka tik už komunalines paslaugas, Šilutės visuomenės sveikatos biuras patikėjimo teise visiškai nemokamai valdo posėdžių salę (ji naudojama visos seniūnijos bendruomenės poreikiams), savo kabinetus čia turi Savivaldybės tarybos veikloje dalyvaujančios partijos – jos nemoka nei nuomos, nei už komunalines paslaugas.

Savivaldybės, tiksliau, mokesčių mokėtojų išlaikytinių gretas Šilutės seniūnijoje artimiausiu metu gali papildyti Europos milijonus skirstanti Šilutės rajono vietos veiklos grupė (toliau – VVG) asociacija „Lamatos žemė“: sprendimą suteikti jai 56,84 kv. m ploto patalpas seniūnijos pastato antrame aukšte, kurias anksčiau nuomojo Šiaulių bankas, penkeriems metams pagal panaudos sutartį Savivaldybės taryba gali priimti jau kitą ketvirtadienį.

Būtent toks sprendimas greičiausiai ir bus priimtas, mat jo projektas per Tarybos komitetus kol kas slysta lyg per sviestą: Ekonomikos ir finansų komitete šį antradienį iš viso niekam nekilo klausimas, kodėl „Lamatos žemei“ siūloma suteikti šiltnamio sąlygas, o kitą dieną įvykusiame Teritorijų ir kaimo reikalų komiteto posėdyje tik vienas Tarybos narys išdrįso paklausti „kodėl?“

Skolinsis 2 mln. litų

Apie 800 litų per mėnesį – maždaug tiek galėjo atsieiti „Lamatos žemei“ numatytų skirti patalpų nuoma Šiaulių bankui. Tokie pinigai Savivaldybės problemų, žinomą, neišspręstų – pajamų į rajono biudžetą planas nevykdomas, todėl Savivaldybė ruošiasi skolintis 2 mln. litų savo biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo užmokesčiui ir jų socialiniam draudimui, jau nekalbant apie bendrą įsiskolinimą, kuris jau seniai skaičiuojamas dešimtimis milijonų litų, – tačiau, kaip sakoma, dėk centą prie cento ir sudėsi šimtus…

Tai kodėl Savivaldybė lengva ranka dalija patalpas panaudai, tarsi jai nereikėtų papildomų pajamų?

Šilutės r. savivaldybės merė Daiva Žebelienė („Šilutės ETA Žinios“ su ja kalbėjo telefonu – red. pastaba) dėjosi beveik nieko nežinanti. Anot jos, asociacija „Lamatos žemė“ kreipėsi į Savivaldybės administracijos direktorių su prašymu suteikti jai patalpas seniūnijos pastate pagal panaudos sutartį, todėl administracija ir parengė tokį Tarybos sprendimo projektą, o sprendimą turėsianti priimti Taryba.

Savivaldybės administracijos direktorius Raimundas Ambrozaitis teigė telefonu, kad šioje istorijoje neįžvelgia nieko bloga. Anot jo, rengiant sprendimo projektą Tarybai buvo įvertinti visi „už“ ir „prieš“, kitaip sakant, ant svarstyklių buvo sudėtos galimos pajamos už nuomą ir „Lamatos žemės“ į rajoną pritraukiamos milijoninės investicijos…

Kitas patalpas mėgins išnuomoti

Asociacija „Lamatos žemė“ savo veiklą lig šiol vykdo taip pat Savivaldybei priklausančiose patalpose Rusnės gatvėje, kurios jai suteiktos irgi lengvatinėmis sąlygomis – panaudai. Tačiau, pasirodo, Šilutės rajono VVG ten jau per ankšta, o pinigų kitų patalpų nuomai, anot „Lamatos žemės“ įgyvendinamos vietos plėtros strategijos „Gyvenimo ir darbo kokybės gerinimas Šilutės rajono savivaldybės kaimo vietovėse“ projekto vadovo, Šilutės r. savivaldybės tarybos nario iš rajono valdančiosios koalicijos Vytauto Laurinaičio, asociacija neturi – tik komunalinėms paslaugoms pirkti.

Kitas Šiaulių banko ne taip seniai atlaisvintas patalpas Šilutės seniūnijoje Savivaldybė mėgins išnuomoti. Neatmetama, kad gali būti skelbiamas nuomos konkursas ir dabar „Lamatos žemės“ naudojamoms patalpoms Rusnės gatvėje, nors, kaip teigia „Šilutės ETA Žinių“ šaltiniai, jau yra pageidaujančių įsikurti jose tokiomis pat lengvatinėmis sąlygomis kaip „Lamatos žemė“…

1 skaitytojų komentaras
Kinziulis 2013 gegužės 24d., 10:4278.61.229.44
Kam galvot, jei visada gali pasiskolinti….Juk ne iš savo kišenės gražint reikės. O sutaupyti, tai tikrai moka: paiims ir nuo švietimo nupjaus gabalą, reorganizuos kokią mokyklą ar panašiai….:)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą