Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Stintų žvejyba baigiasi

Publikuota: 2010 balandžio 15 Kategorija: Aktualijos

am.lt nuotr.am.lt nuotr.

Penktadienis, balandžio 16 d., bus paskutinė diena, kai Pamario krašto žvejybos verslininkai dar galės tinklais žvejoti stintas Nemuno žemupyje.

Sprendimą uždrausti specializuotą stintų žvejybą Nemuno žemupyje nuo balandžio 17 d. priėmė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas, atsižvelgęs į Gamtos tyrimų centro rekomendacijas.

Šiųmetė stintų žvejyba buvo kaip niekada trumpa – ji netruko nė trijų savaičių – ir šykšti laimikio. Ėjo ne stintos, kurių visi taip laukė, bet žymiai smulkesnis jų porūšis – stintelės. Negana to, jos taip nenoriai lindo į verslininkų tinklus, kad šie neturėjo nė menkiausios galimybės uždirbti nors kiek pelno.

Žuvininkystės įmonių asociacijos “Lampetra” pirmininko rusniškio Algimanto Dirsės žiniomis, daugelis įmonių per šį stintmetį ne tik nieko neuždirbo, bet dar ir patyrė nemenkų nuostolių.

Šis pavasaris A. Dirsei primena 1985 – uosius, kai visos Nemuno žemupyje žvejojančios įmonės sugebėjo pagauti nepilnai 6 tonas stintų. Gerais metais įmonės sužvejoja kelis šimtus tonų šviežiais agurkais kvepiančių laibašonių.

Nuo balandžio 20 d. verslinė žvejyba bus draudžiama ir Kuršių mariose.

Rašyti komentarą