Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejams: „Laikinai pamirškite ir karšius“

Publikuota: 2013 balandžio 22 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Prasideda akcija „Karšis – 2013“.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. vykdo akciją „Karšis – 2013“ Nemuno deltos regioniniame parke. Visi šiuo laikotarpiu sugauti karšiai nedelsiant turi būti paleisti atgal į vandenį.

Akcijoje dalyvaus ne tik aplinkosaugininkai, bet ir policijos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybų pareigūnai, taip pat į pagalbą bus pasitelkti neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai. Bus tikrinami žvejybos mėgėjai: ar žvejyba vyksta teisėtai, ar žvejai įsigiję žvejo mėgėjo korteles, ar nenaudojami draudžiami žvejybos įrankiai ar būdai, ar nėra gaudomi karšiai.

Už žvejybą be žvejo mėgėjo kortelės yra numatyta administracinė atsakomybė – bauda iki 200 Lt su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo. Mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimas, padarytas naudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu, užtraukia baudą nuo 200 Lt iki 700 Lt su šių įrankių bei priemonių konfiskavimu. Už neteisėtai sugautą karšį tektų atlyginti 217 Lt siekiančią žalą žuvų ištekliams.

Primename, kad iki balandžio 30 d. pratęstas draudimas žvejoti lydekas.

Parengta pagal KRAAD inf.

Susiję: „Žvejams: pratęstas draudimas žvejoti lydekas“

Rašyti komentarą