Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Aplinkos teršėjų medžioklė prasideda

Publikuota: 2010 balandžio 13 Kategorija: Aktualijos, Rajone

pasidaryk.shakes.lt nuotr.pasidaryk.shakes.lt nuotr.

Šilutės rajone dar yra per 240 individualių namų, kurių gyventojai naudoja centralizuotai tiekiamą geriamąjį vandenį, bet nėra prijungti prie nuotekų tinklų. Artimiausiu metu į jų duris pasibels komisija ir paklaus: “O kur jūs, ponai, dedate savo nuotekas?”

Visi kanalizuojami vandenys turi būti leidžiami į nuotekų tinklus, arba gabenami specialiais automobiliais į nuotekų valymo įrenginius. Tačiau Šilutės rajone dar gausu namų, kurių nuotekos srūva nežinia kur…

Šilutės r. seniūnijų vadovai šį antradienį gavo iš Savivaldybės administracijos direktoriaus Šarūno Laužiko nurodymą suformuoti savo seniūnijose komisijas, kurios turės aplankyti visus centralizuotai tiekiamo vandens vartotojus, kurie neturi sudarę nuotekų šalinimo sutarties su UAB “Šilutės vandenys”, ir surašyti administracinio teisės pažeidimo aktus, jeigu šie nesugebės įrodyti, kad savo nuotekas šalina prieš tai minėtais teisėtais būdais.

Šilutės r. savivaldybės vadovų pasitarime su seniūnais buvo pateikti tokie skaičiai (juos Savivaldybei pateikė “Šilutės vandenys”): Žemaičių Naumiestyje yra 54 prie nuotekų tinklo neprijungtų namai, Švėkšnoje – 62, Šilutės mieste, Naujakurių ir Darbininkų individualių namų kvartaluose, – apie 130.

Komisijos savo darbą turi baigti iki birželio 1 d. Tačiau minėtų namų šeimininkams nederėtų laukti, kol į jų duris pasibels tikrintojai. Geriau pasirūpinti, kad jų nuotekos būtų šalinamos kaip reikalauja teisės aktai.

Prisijungusiems prie kanalizacijos tinklų 1 kub. m nuotekų šalinimas ir valymas Šilutės rajone kainuoja 2,70 Lt (su PVM), specialaus “Šilutės vandenų” transporto paslaugos kaina – beveik 14 Lt už 1 kub. m.

1 skaitytojų komentaras
Joo 2011 birželio 21d., 21:1978.59.39.35

O tai ten tų neprisijungusių š— auksiniai kad kaina 5kartus didesnė?

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą