Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pavasarį atkuto ir sukčiai

Publikuota: 2010 balandžio 13 Kategorija: Aktualijos

siluteseatzinios.lt arch. nuotr.siluteseatzinios.lt arch. nuotr.

Šeštadienį 68 – rių šilutiškė viename prekybos centre pripirko “Bitės” ir “Tele 2″ mobiliojo ryšio papildymo kortelių už 995 litus, o jų kodus padiktavo telefoniniams sukčiams…

Telefoniniai sukčiai pastarosiomis dienomis ypač suaktyvėjo. Šilutės policijoje užfiksuota daug atvejų, kai sukčiai iš žmonių išviliojo nemažas pinigų sumas.

Nors policija nuolat įspėja gyventojus saugotis jų, žmonių patiklumas ir toliau stebina.

Šiais metais Šilutės rajono policijos komisariate pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai dėl apgaule išviliotų pinigų.

Policijos pareigūnai primena, kad policija niekada neskambina piliečiams ir neprašo pervesti pinigų už tam tikras paslaugas.

Sulaukus tokio skambučio, nereikėtų vykdyti skambinančiojo prašymų, o kuo skubiau susisiekti su tariamai nukentėjusiu giminaičiu.

Policija pataria:

Neperduokite pinigų per tarpininkus;
Neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas;
Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus;
Reikalaukite, kad atvykę pareigūnai parodytų tarnybinį pažymėjimą;
Neatidarykite durų nepažįstamiems žmonėms, kurie prisistato įvairių tarnybų darbuotojais, agentais ar kitais specialistais, kol nepatikrinote jų dokumentų ir neįsitikinote, kas iš tiesų Jus aplankė;
Jeigu kyla nors mažiausias įtarimas, kad skambina sukčius, nedelsdami skambinkite į policiją trumpuoju numeriu 112 arba 02.

Jeigu į mobiliojo ryšio telefoną atėjo žinutė (pranešimas), kad laimėjote loterijoje, akcijoje ar žaidime, ir prašoma paskambinti nurodytu numeriu, pervesti į nurodytą sąskaitą tam tikrą pinigų sumą, papildyti mobiliojo ryšio telefono sąskaitą ar padiktuoti papildymo kortelių kodus, neskubėkite džiaugtis.

Loterijos, akcijos ar žaidimo organizatorius niekada nereikalauja perduoti pinigų per tarpininkus arba juos pervesti į banko sąskaitas. Loterijos, akcijos ar žaidimo organizatorius niekada nereikalauja padiktuoti papildymo kortelių kodų.

Pirmiausia susisiekite su savo mobiliojo ryšio operatoriumi ir patikrinkite, ar tikrai vyksta loterija, akcija ar žaidimas, kuriame Jūs laimėjote (Omnitel – 1533; Bitė – 1501; Tele2 – 8 800 40212).

Atminkite, kad iš laimėtojo nereikalaujama iš anksto sumokėti pridėtinės vertės mokesčio ar kito mokesčio.

Jeigu Jūs tikrai laimėjote, apie prizo atsiėmimo sąlygas ir mokesčius sužinosite nuvykęs pas loterijos, akcijos ar žaidimo organizatorių.

Rašyti komentarą