Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pasieniečiai vieni nesusitvarko su poledinės žvejybos mėgėjais

Publikuota: 2013 kovo 29 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinė kreipėsi į Pamario krašto savivaldybes – Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Neringos ir Šilutės rajono – su prašymu visomis įmanomomis priemonėmis informuoti gyventojus apie pavojų lipti ant Kuršių marių ledo.

Pasieniečių duomenimis, šiuo metu Kuršių marių ledas yra sulaužytas ir deformuotas. Ties Nida ledas susisluoksniavęs, vietomis yra ledo grūsčių ir properšų. Ties Vente irgi atsivėrė ledo properšos, yra ledų sangrūdų.

Kuršių mariose patruliuojantys Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai nuolat perspėja žvejus nerizikuoti gyvybe ir nelipti ant netvirto ledo. Tačiau poledinės žūklės mėgėjų tai neatbaido nuo noro pasigauti žuvies.

Todėl šį penktadienį pasieniečiai kreipėsi į Pamario krašto savivaldybes dėl pagalbos informuojant žvejus apie ant Kuršių marių ledo tykantį pavojų.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas informavo „Šilutės ETA Žinias‘, kad jau kreipėsi į Rusnės ir Kintų seniūnus su prašymu atnaujinti informacinius pranešimus apie pavojingą marių ledą labiausiai žvejų lankomose vietose.

Tokias pat perspėjimo priemones, anot pasieniečių, naudoja ir Neringos savivaldybė.

Pasieniečiai šiemet ant Kuršių marių jau išgelbėjo 16 į nelaimę patekusių poledinės žūklės mėgėjų.

„Vakarų ekspreso“ ir „Šilutės ETA Žinių“ inf.

Rašyti komentarą