Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tamsus reikalas

Publikuota: 2013 kovo 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Kas sužlugdė UAB “LL investicijos” planuojamos veiklos Šilutės rajone pristatymą Savivaldybėje? – štai kur klausimas, į kurį, kaip paaiškėjo, ne taip lengva atsakyti. Mat abi pusės – “LL Investicijos” ir Savivaldybė – pateikia visiškai priešingas versijas.

Todėl čia pateikiame tik sausus faktus, o išvadas, mieli skaitytojai, darykite patys.

Kovo 13 d. UAB „LL Investicijos“ direktorė Natalja Haselton raštu kreipėsi į Šilutės r. savivaldybės merę Daivą Žebelienę ir Tarybą su prašymu suteikti galimybę artimiausiame Tarybos posėdyje – tai yra šį ketvirtadienį – pateikti išsamią informaciją apie bendrovės planus ieškant angliavandenilių išteklių Šilutės rajone.

Tačiau Savivaldybės vadovai sugalvojo kitaip: buvo nuspręsta susitikimą su UAB „LL Investicijos“ surengti prieš Tarybos posėdį, kovo 28 d. 10 val.

Kovo 19 d. merės pasirašytas kvietimas į šį susitikimą buvo išsiųstas visiems Tarybos nariams, rajono seniūnijų vadovams, taip pat žemės ūkio paslaugų kooperatyvui „Pamario žiedas“, geologui Vytautui Švaniui ir net bendrovės „Chevron“ (turėjo būti šios bendrovės dukterinės įmonės) generaliniam direktoriui Gilbert Ankenbauer.

Kitą dieną, kovo 20 d., Savivaldybės tarybos sekretoriatas elektroniniu paštu pakvietė UAB „“LL Investicijos“ atvykti į Savivaldybę kovo 28 d. 10 val. pristatyti informaciją apie savo planus ieškant angliavandenilių išteklių Šilutės rajono teritorijoje.

„Šilutės ETA Žinios“ turi šių trijų raštų kopijas. Turime ir ketvirtąjį, kovo 27 d., tai yra vakarykštį, kuriame „LL Investicijos“ direktorė Natalja Haselton rašo Šilutės r. savivaldybės merei D. Žebelienei:

„Gerbiama ponia,

Remdamiesi UAB „LL Investicijos“ 2013-03-13 raštu Nr. 41 bei susipažinę su Šilutės rajono savivaldybės Tarybos posėdžio, įvyksiančio 2013 m. kovo 28 d., darbotvarke, pateikta savivaldybės internetinėje svetainėje, matome, jog ji labai įtempta ir UAB „LL Investicijos“ atstovų prezentacija nėra įtraukta į Tarybos posėdžio darbotvarkę.

Tikimės, kad UAB „LL Investicijos“ informacijos pateikimą Tarybos nariams bus galima įtraukti į vieno iš vėliau įvyksiančių Tarybos posėdžių darbotvarkę.

Tikimės tolimesnio bendradarbiavimo.“

Apie 10 val. susitikimą – nė žodžio, nors, kaip teigia Savivaldybės sekretoriatas, dar praeitą penktadienį, kovo 22 d., Savivaldybė sulaukė skambučio iš UAB „LL Investicijos“: skambinusioji mergina neva pranešusi, kad į 10 val. planuojamą susitikimą jų bendrovės atstovai atvykti negalėsią.

Šiandien „Šilutės ETA Žinios“ el. paštu kreipėsi į UAB „LL Investicijos“ su prašymu pateikti savo versiją dėl šio nesusipratimo.

15:20 sulaukėme tokio atsakymo:

„Gerbiamas Orestai,

UAB “LL investicijos” pateikė prašymą kovo 28 d. įvyksiančio Šilutės rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu pristatyti bendrovę, jos veiklą ir atsakyti į klausimus. UAB “LL investicijos” negavo jokio atsakymo į šį prašymą nei žodžiu, nei raštu. Tikriausiai dėl įtemptos Tarybos posėdžio darbotvarkės, mūsų bendrovės prezentacija nebuvo numatyta darbotvarkėje, pateiktoje Šilutės rajono savivaldybės internetinėje svetainėje. Vakar mes nusiuntėme Šilutės rajono merei laišką apgailestaudami, kad taip atsitiko ir viliantis, kad mūsų klausimas bus įtrauktas į vieno iš vėliau įvyksiančių Tarybos posėdžių darbotvarkę. Pridedame abu UAB „LL investicijos“ laiškus, adresuotus Šilutės rajono merei.

Per pastaruosius keletą mėnesių mes susitikome su Šilutės rajono mere, Šilutės rajono administracijos direktoriumi, Šilutės rajono seniūnais bei rajono bendruomenių atstovais. Mes esame pasiruošę bendradarbiauti, suteikti informaciją bendrais bendrovės veiklos klausimais ir atsakyti į dominančius klausimus.

Pagarbiai
Natalja Haselton
UAB „LL investicijos“
Direktorė“

Viskas.

5 skaitytojų komentarai
Kalbėsis tik su išrinktaisiais? 2013 kovo 28d., 20:2578.61.43.185
Kam švaistyti brangų laiką, nes pagal galiojančią tvarką, poveikio aplinkai vertinimo (PAV) subjektas yra tik rajono Taryba…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 3

Atsakyti

Joo 2013 kovo 28d., 21:2388.118.191.58
Nesuprantu kas kam neaišku. LL investicijos pageidavo dalyvauti tik tarybos posėdyje. Savivaldybė organizavo kitokį susitikimą. Suprasdami kad viešumoje palaikymo negaus, jie atkakliai siekia paveikti tik tarybos narius. Juk jie labiau paperkami.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 6

Atsakyti

tata 2013 kovo 28d., 23:3278.61.84.129
jei kam neaisku, tai ponia Natalija yra naftininkų kompanijos vado žmona. Taigi, kas gali paneikti, kad viena šeima bando uzurpuoti rajono angliavandenių išteklius??? ir kitas klausimas, kas iš to paprastiems rajono žmonėms ??? pavyzdį jau turime – jau eilę metų tratinamos rajono durpės eksportui, rajonui paliekamas tik Mėnulio peizažas, o paprastiems rajono gyventojams ir vėl šnipštas……

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 5

Atsakyti

Rinkėja 2013 kovo 29d., 12:2378.61.35.108
Mėnulio peizažai – vietoj išskirtinio Nemuno deltos kraštovaizdžio. Ši tendencija būtent Šilutės(ne Klaipėdos ar kt.rajonuose) įgavo rekordišką pagreitį, nes rajono valdantieji iš nevaldomo godumo pasiryžę iš š… lipinti bubuką ir gaudo naudą čia ir dabar. Bet kokia kaina. Durpynas semiamas beatodairiška sparta ir eksportuojamas už grašius, nepaisant net darbų saugos.Pakeliui išdeginama ir dalis draustinio. Naftos gręžiniai pumpuoja pelną užsienio kapitalui , o skalūnų dujos jį dar pagausins. Kraštas išsiparduoda už grašius.Beje, vėjo energetika, kurią dotuojame, betono monstrais pamarį nuo krašto iki krašto jau pavertė pinigų plovyklos gremėzdų parku. Etnokultūrinį kraštovaizdį šį šimtmetį gimsiantys vaikai jau ras tik tėvų fotoalbumuose. O kur dar karjerų dykvietės -už grašius žvyro, smėlio klodai saviems atiduoti, iškertant net sodus, miškų plotus ir t.t. Už viso to kyšo eksmerų V.Pozingio, A.Jako, Š.Laužiko ausys. Žmonių, kurie su savo klanais krašto išteklius taškė į kairę ir dešinę, kol galop rajonas atsidūrė finansiniam dugne. Bet rinkėjų valia jie valdžioje tebesėdi dar vis.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 7

Atsakyti

Nu Juo 2013 kovo 29d., 15:5578.61.57.176
Nu juo, kad teip viskas bluogai tai tik viens kaltas, bet ano pavardies aš nesakysiu .
Ir teip aišu kas kolūkius sugriovė…:)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą