Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Gripas traukiasi

Publikuota: 2013 vasario 18 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

Sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) Šilutės rajone praeitą savaitę pastebimai sumažėjo: gripu per savaitę susirgo 170 gyventojų (iš jų 90 – vaikai iki 17 metų), o sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis sumažėjo iki 90,57 atvejų 10 000 gyventojų.

Ankstesnę savaitę šis rodiklis siekė 143,11.

Gripo epidemija Šilutės rajone paskelbta vasario 5 d. Dėl jos kelios rajono mokyklos buvo priverstos laikinai nutraukti veiklą.

Epidemija pamažu traukiasi ir iš kitų Klaipėdos regiono savivaldybių: sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Klaipėdos mieste praeitą savaitę sumažėjo iki 116,7, Neringoje iki 86,9, Klaipėdos rajone iki 81,5, Palangoje iki 63,1, Skuodo rajone iki 100,7, Kretingos rajone iki 105,2.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai primena, kad gripas – tai viena iš dažniausiai epidemijomis pasireiškiančių ligų. Gripui būdinga staigi pradžia: aukšta temperatūra (didesnė nei 38°C), sausas kosulys, gerklės, galvos ir raumenų skausmas, nuovargis ir silpnumas. Rečiau pasitaikantys gripo simptomai yra šleikštulys, vėmimas, pilvo skausmas, viduriavimas.

Epidemijos metu gyventojams rekomenduojama saugotis peršalimo, vengti bendrauti su sergančiais, mažiau lankytis žmonių masinių susibūrimo vietose. Būtina gerai vėdinti ir dregnu būdu valyti patalpas, kruopščiai plauti rankas su muilu ir vandeniu, kosint ar čiaudint užsidengti nosį ir burną vienkartinėmis nosinaitėmis. Stengtis neliesti akių, nosies ir burnos, ypač neplautomis rankomis, neliesti paviršių, kurie gali būti užteršti gripo virusu. Slaugant ligonį, nosį ir burną rekomenduojama dengti vienkartine kauke ir ligoniui, ir sveikajam. Susirgus, kuo skubiau kreiptis į gydytoją ir neiti į darbą bei nevesti vaikų į ugdymo įstaigą.

Rašyti komentarą