Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dėl gripo Šilutės rajone uždaromos dar dvi mokyklos

Publikuota: 2013 vasario 11 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Karantinas dėl gripo nuo šio antradienio, vasario 12 d., skelbiamas Šilutės Pamario ir Saugų Jurgio Mikšo pagrindinėse mokyklose. Pamokas jose planuojama atnaujinti jau tik po trumpųjų žiemos atostogų, tai yra nuo vasario 20 d.

Šilutės pirmoji gimnazija ir Martyno Jankaus pagrindinė mokykla, kurių veikla dėl gripo buvo nutraukta praeitą ketvirtadienį, duris moksleiviams ketina atverti šią savaitę: M. Jankaus pagrindinė – trečiadienį, vasario 13 d., Pirmoji gimnazija – ketvirtadienį, vasario 14 d. Žinoma, jeigu iki to laiko sumažės gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) sergančių mokinių.

Sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis (susirgimų skaičius per savaitę, tenkantis 10 000 gyventojų) Šilutės rajone praeitą savaitę pasiekė naujas aukštumas – 143,11: užfiksuoti 296 nauji susirgimo gripu atvejai (iš jų 178 – vaikai), ŪVKTI susirgo 336 rajono gyventojai (218 vaikų). Lyginant su ankstesniu laikotarpiu, sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis padidėjo daugiau kaip 15 atvejų (buvo beveik 128 atvejų 10 000 gyventojų).

Gripo epidemija Šilutės rajone paskelbta nuo vasario 5 d.

Susiję str.: “Dėl gripo Šilutėje uždaromos mokyklos”,
“Šilutėje skelbiama gripo epidemija”

Rašyti komentarą