Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės M. Jankaus mokykla – saugesnio interneto renginiuose

Publikuota: 2013 vasario 11 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Šilutės M. Jankaus pagr. m-los nuotr.Šilutės M. Jankaus pagr. m-los nuotr.

Vasario 5 dieną jau 10-ąjį kartą paminėta Tarptautinė Saugesnio interneto diena. Šių metų dienos tema – TEISĖS IR ATSAKOMYBĖ INTERNETE, šūkis – JUNKIS PAGARBIAI IR ATSAKINGAI!

Visą sausio mėnesį Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje vyko renginiai šiai dienai paminėti. 10 b ir 6 c klasėse vyko diskusijos apie pareigas ir atsakomybę internete, buvo formuluojami pasiūlymai garbingo elgesio internete kodeksui. Įvyko integruota informacinių technologijų ir anglų kalbos atvira jungtinė pamoka 7a ir 10 a klasėms, kur pagrindinė veikla ir buvo skirta komiksų kūrimui apie saugų naudojimąsi internetu. Daug mokinių ir iš kitų klasių buvo paskatinti namuose sukurti įdomų komiksą, kuris atspindėtų pagarbą, atsakingumą, teises ir atsakomybę internete. Visi sukurti komiksai eksponuojami mokyklos 3-čiame aukšte.

Saugesnio interneto dienai paminėti nacionalinėje saugesnio interneto vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų konferencijoje ir jaunimo forume Klaipėdoje dalyvavo ir 13 mokinių bei 3 mokytojų komanda iš Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos.

Garbingo elgesio internete kodeksas

Garbingo elgesio internete kodeksas

Konferencija vyko Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje vienu metu, o dalyvius jungė teletiltas ir tiesioginė transliacija, organizuojama LITNET valdymo centro. Dalyvius pasveikino LRS informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Mindaugas Bastys, LRS švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė. Žinomas šou atstovas Arnoldas Lukoševičius dalyvius sudomino pranešimu „Kita interneto pusė. Pavojai, kuriuos tu keli internetui“. Savo įspūdžiais iš Saugaus interneto forumų Liuksemburge ir Briuselyje pasidalijo Kuršėnų Pavenčių mokyklos komanda. Veiklas pagyvino ir visus išjudino bendrai veiklai Forumo teatro aktoriai. Jie suvaidino mokyklinio gyvenimo vaizdelį, kai klasės draugai ne tik tyčiojosi iš vieno berniuko, bet tai dar ir filmavo telefonu, ketindami įrašą paviešinti internete. Vėliau scena buvo vaidinama dar kartą, o forumiečiai turėjo galimybę stabdyti ją ir keisti veiksmus taip, kad problema būtų išspręsta teigiamai.

Mūsų mokiniai Laurynas (6c klasė, mokytoja Aušra Paulauskaitė) ir Žiedūnė (6d klasė, mokytoja Rita Barkauskienė) buvo vieni aktyviausių siūlydami gerus sprendimus. Septintokai Arnas ir Žygimantas (7a klasė, mokytoja Aida Skarbalienė) pasižymėjo puikiomis žiniomis atlikdami asociacijos „Langas į ateitį“ parengtą testą – jie nepadarė nė vienos klaidos. Renginio metu buvo paskelbtas Lietuvos vaikų „Garbingo elgesio internete kodeksas“, kuris buvo patvirtinas forumo dalyvių. (Garbingo elgesio internete kodeksą galite atsisiųsti iš http://www.itc.smm.lt/wp-content/uploads/2013/02/garbingo_elgesio_kodeksas4.pdf).

Konferencija baigėsi aktyvių dalyvių ir konkursų nugalėtojų apdovanojimais. Vieną jų laimėjo 6 d klasės mokinė Gabija (mokytoja Rita Barkauskienė), dalyvavusi ir tapusi nugalėtoja 5-8 klasių grupėje kūrybiniame komiksų konkurse „Garbingo elgesio internete kodeksas“.

Namo parsivežėme ne tik malonias dovanėles, bet ir patarimų draugams apie saugų ir garbingą elgesį internete. Jais dalijamės informacinių technologijų kabinete.

Aušra Paulauskaitė, Aida Skarbalienė ir Rita Barkauskienė, M. Jankaus pagr. m-los mokytojos

Rašyti komentarą