Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žaisti jūrų mūšio – į vikingų pilaitę prie Šilutės

Publikuota: 2012 gruodžio 27 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Netoli Šilutės, viename Grabupių kaimo kieme, iškilo neįprastas statinys – vikingų pilaitė.

Joje nagingas gyventojas Vytautas sukonstravo atrakcioną jūrų mūšiui žaisti. Kol kas vikingų pilaitėje žaidžia tik šeimininkų sūnus su draugais, tačiau ateityje žadama sodybą atverti ir lankytojams.

Užėjus į pilaitę vyro išradingumas stebina tiek didelius, tiek mažus – svečius pasitinka Antikos karį primenantis robotas, kuris žaidėjams padavinėja arbaletų strėlytes.

Arbaletus užsitaisę žaidėjai stengiasi strėlytėmis pataikyti į ant kranto stovinčius dirbtinius vikingus, kuriuos saugo judantis burlaivis.

Kad pataikyti nebūtų taip lengva, laivas, kuriame gali sėdėti iki keturių kovotojų, supasi. Viską sukonstruoti vyrui prireikė penkerių metų, daugiausia laiko skirta mechaninio burlaivio konstravimui.

“Teko dirbti už Poliarinio rato, ten ir susidomėjau drožiniais. Peiliu drožinėdavau arbaletus, katapultas, montuodavau joms savadarbius taikiklius”, – pasakojo vyras.

Pažaidusius laivų mūšį lauke lauks dar viena staigmena. 1-ojo pasaulinio karo laikmečio tankas – sukonstruotas tiesiog iš paprasto automobilio. Tankas net ir šaudo.

Nors pilaitė ir visi atrakcionai dar nepabaigti, vyras ketina vėliau steigti įmonę ir priimti lankytojus.

lrt.lt vaizdo įrašas…

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą