Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Savivaldybės vadovų padėka Šilutės krašto žmonėms

Publikuota: 2012 gruodžio 21 Kategorija: Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Gerbiami Šilutės krašto žmonės,

Po ypač išskirtinių 2011 metų, kai Šilutės bendruomenė minėjo 500 jubiliejų, kai jai buvo suteiktas Lietuvos kultūros sostinės vardas, kai jos nuosekli Europoje veikla buvo apdovanota Europos Tarybos Garbės ženklu, sekė niekuo nenusileidžiantys 2012 metai.

Jie buvo įprasminti tarptautiniais kultūriniais renginiais, parodomis, edukaciniais užsiėmimais, įvairiais pristatymais ne tik Šilutės krašte, Lietuvoje, bet ir kitose užsienio šalyse: Lenkijoje, Vokietijoje, Danijoje, Švedijoje, Italijoje, Latvijoje, Turkijoje, Rusijoje, Rumunijoje, Armėnijoje, Rusijoje, Gruzijoje, Pietų Korėjoje.

Merė Daiva Žebelienė. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Merė Daiva Žebelienė. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Mes didžiuojamės Šilutės krašto kūrėjais, kultūros ir ugdymo įstaigomis, seniūnijų bendruomenėmis, nevyriausybinėmis visuomeninėmis organizacijomis, verslininkais, žemdirbiais, kurie visi yra puiki komanda, išskirtiniais renginiais, akcijomis ir darbais, garsinančiais Šilutės kraštą. Šilutę aplankė daug svečių iš Lietuvos, buvę kraštiečiai, užsienio valstybių delegacijos bei turistai. Į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos organizuojamas kraštiečių, poezijos, knygos šventes sulaukiame buvusių šilutiškių ne tik iš Europos šalių, bet ir iš Kanados, Jungtinių Amerikos Valstijų.

Gyvenimas mūsų potvynių žemėje niekada nebūna ramus. Daug kas girdėjo apie Šilutės ambasadas Lietuvoje ir užsienyje. Šilutės krašto bendruomenė, švietimo ir kultūros įstaigos, įgyvendindamos savo veiklos programas, turi įdirbį telkiant bendraminčius Lietuvoje ir užsienyje: tam puikiai padeda pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su Lietuvos mokslų akademija, Lietuvos aukštosiomis mokyklomis, ilgametė patirtis su Respublikoje veikiančiomis asociacijomis, šilutiškiais, gyvenančiais ir dirbančiais kituose Lietuvos regionuose ir užsienyje. Nuolat įgyvendinami projektai verčia tik maloniai nustebti ir toliau dirbti, burtis, kurti.

Administracijos direktorius Raimundas Ambrozaitis. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Administracijos direktorius Raimundas Ambrozaitis. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutiškių veiklos kaleidoskopas yra nuolatinis, juntamas, įdomus, pulsuojantis. Šilutės rajono savivaldybės bendruomenė džiaugiasi ir didžiuojasi, kad jos nuosekli veikla už praktiškai įgyvendinamas Europos bendrijos idėjas yra įvertinta Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos Diplomu (2006 m.), Garbės vėliava (2009 m.), Garbės ženklu (2011 m.), o 2012 m. ir Lietuvos savivaldybių asociacijos bei ministerijų aukščiausiu apdovanojimu „Auksine krivūle“.

Šilutės krašto žmonės puikiai, prasmingai ir iškiliai atskleidžia savo krašto kūrėjų, kultūros puoselėtojų ir tarptautinių partnerių pasiekimus, idėjas, atveria etnografinio Mažosios Lietuvos regiono istorijos slėpinius. Savivaldybės bendruomenė yra neabejinga kultūrai, krašto paveldui išsaugoti, jį puoselėti, tarptautiniam bendradarbiavimui, įvairius projektus remia ir palaiko Savivaldybės politikai, vietos verslininkai, ūkininkai, seniūnijų bendruomenės, žiniasklaida. Tai leidžia gerinti turizmo infrastruktūrą, sudaro galimybę populiarinti mėgėjų meną, įgyvendinti konkrečius Pamario krašto plėtros, visuomenės žinių projektus, didinti bibliotekų ir muziejų prieinamumą visuomenei bei atlikti daugelį kitų darbų.

Mums, Savivaldybės vadovams, malonu, kad mūsų Krašto bendruomenė yra žinoma ir jos veikla yra matoma, vertinama ne tik Klaipėdos regione, visoje Lietuvoje, bet ir europiniu bei pasauliniu lygiu. Mums gera dirbti ir kurti čia, krašte, kur vanduo ir žmonės kuria gyvenimą…

Dėkojame Jums visiems, mielieji Pamario žmonės. Su artėjančiomis šventėmis!

Pagarbiai,
Šilutės rajono savivaldybės merė Daiva Žebelienė,
Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Raimundas Ambrozaitis

Rašyti komentarą