Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

K. Komskiui irgi skauda galvą dėl H. Šojaus dvaro

Publikuota: 2012 gruodžio 10 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

LR Seimo pirmininko pavaduotojas pagėgiškis „tvarkietis“ Kęstas Komskis, pirmadienio spaudos konferencijoje Šilutės rajono savivaldybėje metęs įtarimus vietos valdžiai dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų, iš karto pats pasistengė ją ir reabilituoti.

K. Komskis tvirtino, kad kai kurios Šilutės r. savivaldybės paraiškos finansinei paramai gauti iš ES fondų dėl skaidrumo stokos gali būti iš viso atmestos arba peržiūrėtos.

„Labai gaila, kad Šilutėje dėliojasi tokia praktika, kad europinėm lėšom prašo vieną sumą, paskui laimi su didesne,“ – teigė Seimo vicepirmininkas. Tačiau žurnalistų paprašytas patikslinti, ar jis iš tikrųjų įžvelgia Šilutėje tokią tendenciją, K. Komskis ėmė dreifuoti, švelnindamas savo toną: „Galiu pasakyti, kad tendencija – visų juk nematau, matau tik tas, kur man skundžia, kurias skundė man būnant Antikorupcijos komisijos pirmininku ir po to – tokia tendencija tiktai vyksta. Bet gal čia yra… gal ne visai sąmoningai<…> Statybos kainos po 2009 metų „atsigauna“, jos yra jau aukštesnės, o ne vienas projektas buvo pateiktas kriziniu laikotarpiu, kai visi manė, kad bus žemos kainos. Yra daug objektyvių dalykų…“

K. Komskis taip pat išreiškė susirūpinimą dėl šiuo metu vykdomo H. Šojaus dvaro pastatų komplekso sutvarkymo bei pritaikymo turizmo poreikiams projekto: darbai smarkiai atsilieka nuo grafiko, trūksta beveik 2 mln. Lt, nes šio projekto skaičiuojamoji vertė buvo 7,6 mln. Lt, tuo rangos konkursą laimėjo įmonė, pasiūliusi dirbti už daugiau kaip 9 mln. Lt.

„Reikia labai greitai spręsti, nes gali būti sustabdyti visi darbai, o jeigu nebus pasiektas rezultatas, Savivaldybei gali tekti grąžinti iš ES fondu skirtus milijonus,“ – teigė K. Komskis.

Kadangi Šilutės r. savivaldybei 2 milijonai papildomų išlaidų ne pagal kišenę – skolinimosi limitas visiškai išnaudotas, – Seimo vicepirmininkas mano, kad verta pamėginti gauti papildomą finansavimą iš ES fondų.

„Gal reikia ieškoti iš tų pačių europinių pinigų, kad pridėtų. Aplinkos ministerijoje yra ne vienas atvejis, kai laimima už aukštesnę kainą, ir Aplinkos projektų valdymo agentūra, įvertinusi visas aplinkybes, prideda pinigų, – samprotavo K. Komskis. – Galbūt ir čia yra tas pats variantas…“

Kita problema, pasak K. Komskio, yra ta, kad europiniuose projektuose dalyvaujančioms verslo įmonėms dažnai tenka ilgai laukti uždirbtų pinigų. Jis žada daryti viską, kad tam būtų padėtas taškas.

6 skaitytojų komentarai
Anevas 2012 gruodžio 10d., 20:4078.61.237.27
Na kas Kęstui K.parūpo?PAGĖGIŲ “kunigaikštystę turi”,kokie ten viešieji pirkimai?ar čia o prie balsų papirkinėjimą kalbama Šilutėje,teismas kaltus pripažino,?’Ką daryt?”"Kęsto,Šilutėje tiesiogiai ,niekas nerinko,jis pasroviui “Nemunu
,,pagal SARAŠUS!!!!!!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 3

Atsakyti

silutiskis 2012 gruodžio 11d., 09:1278.61.227.84
Na va Skardžius tas vienmandatininkas, jau Šilutę pamiršo, tai kažkam galva turi skaudėti dėl savivaldybės begalinio noro viską vykdyti neturint savų lėšų. Kažin iš kur bus iškapstyti tie du milijonai?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 9

Atsakyti

Susidomejes 2012 gruodžio 11d., 10:3395.154.230.254
Kas tie jaunuoliai nuotraukoje ir kokia jie atlieka funkcija?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 0

Atsakyti

toks pat 2012 gruodžio 11d., 10:5184.15.188.126
Gal padėjėjai?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 0

Atsakyti

ACHA 2012 gruodžio 12d., 09:1288.119.138.11
Kinderis ir Jurkus. Nekalti berniukai Komskio aplinkai praskaidrinti

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 0

Atsakyti

siaip 2012 gruodžio 13d., 17:1378.61.113.143
bet jis jug moteris myli

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą