Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vairuotojams: pamirškite vasarišką vairavimo stilių

Publikuota: 2012 lapkričio 30 Kategorija: Pranešimai

klrk.lt nuotr.klrk.lt nuotr.

Meteorologams prognozuojant žiemiškus orus, VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ eismo dalyvius ragina kelyje elgtis atsargiau.

„Kol nėra sniego, vairuojame labai drąsiai. Tačiau naktimis ir rytais oro temperatūrai esant netgi pliusinei, bet artimai nuliui važiuojamoji dalis pasidengia plonu ledo sluoksniu, kuris yra nepastebimas ir labai pavojingas. Kaip taisyklė, šiuo sezono metu apledėjimai būna staigūs ir trumpalaikiai, – rašoma kelininkų pranešime, – Įspėjame, jog prieš pradedant važiuoti būtina pasitikrinti kelio dangos būklę, o kelionėje atidžiai stebėti kelio dangą. Labiausiai dėmesingiems reikėtų būti važiuojant per tiltus ir viadukus, bei miškingose vietovėse, nes šie kelių ruožai apledėja pirmiausiai“.

„Klaipėdos regiono kelių“ įmonė primena, kad apledėję keliai pabarstomi slidumą mažinančiomis priemonėmis per 2-3 valandas, todėl visada reikia patiems įvertinti kelių būklę ir pasirinkti saugų važiavimo greitį.

„Pasirinkime saugų greitį, patikrinkime savo transporto priemonių techninę būklę, sekime meteorologų informaciją, psichologiškai nusiteikime, kad jau esame ant žiemos slenksčio, – ragina kelininkai, nepamiršdami priminti ir pėsčių bei dviratininkų atsakomybės už saugumą kelyje. – Neturėtumėme pamiršti, kad niekas nuo nelaimės neapsaugos taip, kaip tai padarytumėte patys. O tereikia prisisegti atšvaitą, turėti šviečiantį žibintuvėlį, ar užsidėti šviesą atspindinčią liemenę“.

klrk.lt

Rašyti komentarą