Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

delfi.lt: Grįžta komendanto valanda nepilnamečiams

Publikuota: 2012 lapkričio 30 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

Liudo Mockaus nuotr.Liudo Mockaus nuotr.

Po 22 val. mokiniams negalima vaikščioti gatvėmis.

16 metų amžiaus neturintys vaikai nuo 22 val. vakaro privalo būti namie. Įstatymu jau įtvirtinta, kad tai – jų pareiga. Tačiau Vaiko teisių kontrolieriaus įstaiga mano, jog to nepakanka: ji inicijuoja įstatymo pataisą, kuriame griežtins tėvų atsakomybę.

„Tai buvo svarstoma kelerius metus. Praktika rodo, jog vaikai ir naktį randami lauke. Iš karto kyla klausimas, o kur gi jų tėvai?“ – DELFI sakė Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimą inicijuojančios Vaiko teisių apsaugos kontrolierės patarėjas Egidijus Meilus.

Paklaustas, kodėl nepakako dabartiniame įstatyme esančios nuostatos, kad 16 metų nesulaukusio vaiko pareiga po 22 valandos (vasaros metu po 23 valandos) nebūti viešose vietose be atstovų pagal įstatymą ar kito pilnamečio asmens, E.Meilus teigė, jog pirmiausia tėvai turi pareigą auginti, auklėti ir prižiūrėti vaiką.

„Jeigu vaikas naktį vaikšto vienas, kyla klausimas, kaip tėvai atlieka savo pareigas. Jeigu policijos pareigūnai randa nepilnamečius naktį neblaivius, ar tikrai sugeba užtikrinti jų saugumą. Ne visada tėvai paiso savo pareigų, todėl galbūt įstatymo normos pabrėš, aiškiai ir nedviprasmiškai primins jiems jų pareigas“, – sakė patarėjas.

Skaityti daugiau…

Rašyti komentarą