Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vietos bendruomenių projektai: Saugos per plačiai užsimojo…

Publikuota: 2012 lapkričio 27 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Paminklas Sibiro tremtiniams Saugose. (lt.wikipedia.org nuotr.)Paminklas Sibiro tremtiniams Saugose. (lt.wikipedia.org nuotr.)

Iš visų projektų, finansuojamų Vietos bendruomenių savivaldos 2012 metų programos lėšomis, Šilutės rajone laiku – tai yra iki šių metų galo nebus įgyvendintas vienintelis Saugų bendruomenės sumanymas įsigyti kilnojamą sceną – pakylą.

Saugų seniūnijos vietos bendruomenės projektui iš minėtos programos skirta per 7800 litų, tuo tarpu saugiškių pageidaujamos įsigyti kilnojamos scenos kaina, seniūnės Anastazijos Oželytės teigimu, siekia iki 50 tūkst. litų. Todėl, anot jos, buvo nuspręsta ne pirkti naują sceną, bet patiems ją padirbti.

Už pinigus, gautus iš Vietos bendruomenių savivaldos 2012 metų programos, Saugų seniūnija dar šiemet ketina pirkti metalo konstrukcijų ir tentą būsimai scenai. Po to ieškos rėmėjų, telks bendruomenę.

„Taip mes įsiteksime į mažesnę sumą, – neabejoja Saugų seniūnė. – Tačiau anksčiau nei kitų metų pavasarį tos scenos vis tiek neturėsime“.

A. Oželytė slapčia puoselėja viltį, kad šiųmetė vietos bendruomenių savivaldos programa bus pratęsta 2013 – taisiais, ir jai mažiau bereikės ieškoti kitų rėmėjų.

Pagal Vietos bendruomenių savivaldos 2012 metų programą Šilutės rajone vykdoma daugiau kaip 40 projektų, jiems skirta iš viso 93 900 litų. Dauguma jų jau įgyvendinti arba baigiami įvykdyti.

Didžiausios finansinės paramos sulaukė Šilutės gražinimo draugijos parengtas „Šeimos skvero“ projektas Šilutės mieste – naujiems vaikų žaidimo įrenginiams ir suoliukams skirta 9098 Lt.

Šilutė rajono vietos bendruomenių projektų sąrašas…

Rašyti komentarą