Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dviračių registras padės apsisaugoti nuo vagysčių

Publikuota: 2012 lapkričio 26 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvoje baigiama kurti dviračių registracijos sistema, kurios tikslas – užkirsti kelią dviračių vagystėms ir nelegaliam dviračių įsigijimui. Planuojama, kad nuo gruodžio 1 d. ji pradės veikti internete adresu www.dviraciuregistras.lt.

Populiarėjant dviračiams vis daugiau Lietuvos gyventojų susiduria su dviračių vagysčių problema ir su nuosavybės įrodymu pavogus ar suradus pavogtą dviratį, nes seniai pirktų dviračių dokumentų žmonės dažniausiai neišsaugo. Daugelyje Europos Sąjungos šalių jau veikia dviračių registrų sistemos, kurios padeda spręsti šias problemas, todėl analogišką sistemą nuspręsta sukurti ir Lietuvoje.

Tikimasi, kad Lietuvos dviračių registracijos sistema taps prevencine dviračių vagysčių priemone ir sudarys daugiau galimybių identifikuoti, surasti ir atgauti pavogtą dviratį. Ši sistema padės pasitikrinti, ar planuojamas įsigyti naudotas dviratis nėra vogtas, taip pat sudarys galimybę įrodyti dviračio nuosavybę, praradus jo įsigijimą patvirtinančius dokumentus, ir kt.

Norintieji naudotis dviračių registracijos sistema turės interneto svetainėje www.dviraciuregistras.lt užsiregistruoti kaip vartotojas. Prisijungęs prie dviračių registro kaip vartotojas, žmogus galės registruoti savo ar savo šeimos ir kitų artimų žmonių dviračius. Norint registruoti dviratį, į dviračių registrą reikės įvesti dviračio rėmo numerį (jį turi kiekvienas dviratis). Užregistravus dviratį žmogui paštu bus išsiunčiamas lipdukas su kodu, kurį reikės priklijuoti ant dviračio rėmo. Įvykus dviračio vagystei, dviračių registre užregistruotą dviratį bus galima pažymėti kaip pavogtą.

Be to, dviračių registre bus galimybė perregistruoti dviratį kitam savininkui, kai dviratis parduodamas, pažymėti dviračio vagystės vietą žemėlapyje, prisijungti prie policijos registro su informacija apie vogtus daiktus bei atlikti kitas funkcijas.

Dviračių registracijos sistema sukurta Lietuvos dviračių verslo asociacijai bendradarbiaujant su Susisiekimo ministerija, Vidaus reikalų ministerija ir Policijos departamentu, Lietuvos dviratininkų bendrija bei konsultuojantis su kitomis institucijomis. Šiuo metu jau sukurtas Lietuvos dviračių registravimo sistemos kompiuterinis modelis, parengti reikalingi dokumentai, taisyklės, sutartys ir kita reikalinga dokumentacija, užtikrinanti sistemos funkcionavimą.

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą