Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pigių skrydžių iš Palangos kaina – 400 tūkstančių litų

Publikuota: 2012 lapkričio 23 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Tokios pinigų sumos prašoma iš Klaipėdos regiono savivaldybių naujam pigių skrydžių iš Palangos į Londoną maršrutui reklamuoti. Šilutės dalis – 31,8 tūkst. Lt.

Internetinėje žiniasklaidoje pasklidusi naujiena, kad 7 Klaipėdos regiono savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Palangos miesto, Kretingos, Skuodo, Neringos ir Šilutės rajonų – jau nusprendė skirti 400 tūkst. litų tam, kad nuo kitų metų balandžio iš Palangos oro uosto atsirastų pigių skrydžių į Anglijos sostinę, pasirodė besanti ne visai tiksli. Mat bent jau Šilutės r. savivaldybėje dėl to dar nė nebuvo svarstoma – Palangos oro uosto atstovai Savivaldybės tarybos komitetų jungtiniam posėdžiui, įvykusiam praeitą savaitę, tik pristatė informaciją apie savo ketinimus atidaryti naują pigių skrydžių liniją ir preliminarius paskaičiavimus, kiek kuri regiono savivaldybė turėtų skirti pinigų šio maršruto reklamai.

Šį pirmadienį diskusijų apie pigius skrydžius laukas buvo perkeltas į Klaipėdos regiono plėtros tarybą. Tačiau ir čia, anot šios tarybos narės, Šilutės r. savivaldybės merės Daivos Žebelienės, nebuvo priimta jokių konkrečių sprendimų. Jų ir negalėjo būti, nes sprendimą dėl pinigų skyrimo kažkam iš savivaldybių biudžetų turi priimti jų tarybos.

Anot žiniasklaidos pranešimų, labiausiai šių skrydžių laukia Palangos savivaldybė, kuri per vasarą tikisi sulaukti didesnio turistų iš Didžiosios Britanijos srauto, tuo tarpu toliausiai nuo Palangos esančioms Šilutės ir Skuodo rajonų savivaldybėms naujas oro linijų maršrutas tepalengvintų susisiekimą emigrantams ir galbūt paskatintų juos dažniau grįžti namo.

Internetinės žiniasklaidos teigimu, Palangos savivaldybė žada skirti 40 procentų prašomos sumos – 150 tūkst. litų, o Klaipėdos miesto savivaldybė nusprendusi atseikėti 135 tūkst. litų.

Klaipėdos rajonui siūloma prisidėti 37 tūkst., Kretingos rajonui – beveik 30 tūkst., Skuodo rajonui – daugiau nei 14,5 tūkst., Neringai – 1909 litus, Šilutės rajonui – 31,8 tūkst. Lt.

Šilutės r. savivaldybės taryboje dėl finansinės paramos naujam maršrutui iš Palangos į Londoną reklamuoti bus svarstoma gruodžio mėnesį.

„Jeigu bent viena iš septynių savivaldybių nesutiks skirti pinigų, pigių skrydžių į Londoną nebus,“ – teigė telefonu merė D. Žebelienė.

Prisidėti prie planuojamo naujo maršruto į Londoną finansavimo buvo pagrindinė Vengrijos pigių skrydžių bendrovės „WizzAir” sąlyga.

Rašyti komentarą