Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nemuno deltos parkas vilioja turistus

Publikuota: 2012 lapkričio 15 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

NDRP nuotr.NDRP nuotr.

Vėstantys orai ir rudeninės darganos – ne kliūtis turiningai leisti laisvalaikį gamtoje, įsitikinusi Nemuno deltos regioninio parko direkcija. Ji kviečia aktyvaus poilsio mėgėjus atvykti į vandens stichijos vis labiau užvaldomą pamario kraštą ir patirti naujų neišdildomų įspūdžių.

Vėlyvą rudenį dėl gausių kritulių ir išjungtų siurblinių Nemuno deltos pievas pamažu užlieja vanduo. Tai unikalus reiškinys Lietuvoje. Mat niekur kitur nepamatysi tokios visuotinės gamtos transformacijos, kai žalias lankas keičia nuo vėjo šiaušiamas vanduo, kuris atėjus šalčiams sukaustys pievas ledu, ir jos taps didele atvira čiuožykla.

“Taigi, jei esate netradicinio turistavimo mėgėjai, nebijote šalčio ir norite patirti naujų įspūdžių, pats laikas atvažiuoti į Nemuno deltą ir pasimėgauti potvynio vaizdais, kurie kur ne kur išmarginti vis dar skrendančiais tūkstantiniais žąsų ir kitų migruojančių paukščių būriais. O jeigu norite pajusti dar didesnių ir aštresnių pojūčių, sėskite į baidarę ar valtį (jų galima išsinuomoti čia pat iš kaimo turizmo sodybų savininkų) ir leiskitės į neišdildomų įspūdžių kupiną kelionę apsemtomis pamario pievomis.

Pavargusius ir sušalusius čia mielai priims svetingi kaimo turizmo sodybų šeimininkai, pavaišins šiam kraštui būdingomis vaišėmis,” – aktyvuas poilsio mėgėjus vilioja Nemuno deltos regioninio parko direkcija, nepamiršdama pridėti kaimo turizmo sodybų sąrašą (spausti čia).

Rašyti komentarą