Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švėkšnos gimnazijoje įamžintas K. S. Šaulio vardas

Publikuota: 2012 spalio 29 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Švėkšnos 'Saulės' gimnazijos nuotr.Švėkšnos 'Saulės' gimnazijos nuotr.

„Saulės“ gimnazijos aktų salei suteiktas prelato, Lietuvos Nepriklausomybės akto signataro, profesoriaus, visuomenės ir valstybės veikėjo Kazimiero Stepono Šaulio vardas.

Šventėje dalyvavo signataro giminaitis, gimnazijos šalpos fondo įkūrėjas Vacys Šaulys.

Mokytojos Jūratės Leonienės puokštėmis ir mokinių dailės darbais papuoštoje salėje iškilmių proga mokyklos ir miestelio bendruomenei literatūrinę pilietinę pamoką „Kuo tautos praeitis svarbi dabarčiai?“ vedė lietuvių kalbos mokytoja Rasvita Kundrotaitė. Jai padėjo gimnazistai Agnė Dirgėlaitė ir Tadas Chockevičius.

Pamokoje užduotis atliko ne tik mokiniai, bet ir svečiai: seniūnas Alfonsas Šeputis, klebonas Saulius Katkus, direktorė Ona Pintverienė turėjo perskaityti Maironio posmą ir pakomentuoti, kuo poeto mintys siejasi su dabartimi. Panašią užduotį (perskaityti Maironio posmą ir pasamprotauti, kas jame svarbiausia) atliko ir gimnazistė Monika Jasinskaitė. Mokiniai Aistė Kurlianskaitė ir Benas Kakta (mokyt. Gitana Žygaitytė) pristatė pateiktis apie signatarą Kazimierą Šaulį; apie jo gyvenimą, kelią į mokslą, pažiūras ir gerus darbus papasakojo svečias Vacys Šaulys. Poeziją skaitė abiturientė Gintarė Rusteikaitė, jai gitara pritarė mokytojas Vaidotas Didžiūnas, dainą „Kur bėga Šešupė“ dainavo 5a klasės mokinė Darija Freitikaitė, gimnazijos direktorės pavaduotoja Ona Jurjonienė bei Šilutės meno mokyklos mokytoja Žibutė Sukackienė.

Apibendrinusi išsakytas mintis, gimnazijos direktorė Dalia Dirgėlienė svečius pakvietė svarbiausiam momentui – atidengti atminimo lentelę. Vėliau šventės dalyviai įsiamžino nuotraukoje.

„Saulės“ gimnazijos inf. ir nuotr.

Rašyti komentarą