Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė žiemai pasiruošusi

Publikuota: 2012 spalio 24 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Bent jau taip tvirtino Šilutės komunalinių paslaugų įmonių ir specialiųjų tarnybų vadovai, šį trečiadienį susirinkę į Savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdį.

O kaip bus iš tikrųjų, kokių staigmenų sulauks krašto gyventojai atėjus žiemai, būtent tada ir sužinosime.

Gera žinia šilutiškiams, centralizuotai tiekiamos šilumos vartotojams, – šilumos energijos kilovatvalandė nuo lapkričio 1 d. atpigs 1,3 proc. ir kainuos 23,40 ct (kaina su 9 proc. PVM).

Šilumos tiekimo įmonės vadovo Algio Šaulio teigimu, visos šildymo trasos patikrintos, sukauptas pakankamas biokuro rezervas, tad rimtesnių šilumos tiekimo sutrikimų žiemą neturėtų įvykti.

Bloga žinia, – kad šią žiemą bus barstoma mažiau rajoninių kelių – iš geriau prižiūrimų kelių sąrašo dėl per menko transporto eismo išbrauktas kelias į Ventę, tiek važiuojant per Žemaitkiemį (Saugų sen.), tiek iš Priekulės (Klaipėdos r.). Šie keliai bus tik valomi nuo sniego.

Kiti krašto ir rajoniniai keliai Šilutės rajone bus prižiūrimi kaip anksčiau – pirmenybė bus teikiama krašto keliams.

Žiemai teigia esanti pasiruošusi ir Šilutės miestą tvarkanti UAB „Šilutės komunalininkas“. Anot bendrovės vadovo Audriaus Benkunsko, esant reikalui sniego perteklius bus vežamas iš miesto.

Nesiskundžia ir kitos įmonės bei tarnybos.

Deja, to negalima pasakyti apie rajono gyventojus. Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Rimanto Mačijausko teigimu, ypač prasta padėtis kaimiškose vietovėse: tarnybos specialistai jau aplankė 57 sodybas penkiose seniūnijose ir visose rado priešgaisrinės saugos pažeidimų – netvarkingos krosnys ir dūmtraukiai, pasenusi elektros instaliacija…

Pirmųjų snaigių, anot sinoptikų, Lietuvoje galime sulaukti jau ši savaitgalį.

Ne į temą

Ruduo…

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą