Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rinkėjų papirkinėjimo Šilutėje byla – teisme

Publikuota: 2012 spalio 18 Kategorija: Aktualijos, Seimas 2012

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais per 8 dienas baigė ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise (pagal LR BK 172 str.). Vakar byla perduota Šilutės r. apylinkės teismui.

Įtarimai veikus bendrininkų grupe, siekiant papirkti rinkėjus, kad jie balsuotų už vieną partiją bei dviejų partijų Šilutės – Pagėgių rinkiminėje apygardoje Nr. 32 besibalotiruojančius kandidatus, pareikšti 48 m. šilutiškiui A. V. bei 46 m. jo žemietei N. Ž.

Nustatyta, kad šių metų spalio 10 d. minėtoje rinkimų apygardoje vykstant išankstiniam balsavimui, įtariamieji keturiems Lietuvos Respublikos piliečiams pažadėjo už tai sumokėti po 15 litų, prieš tai parodę atspausdintose balsavimo biuletenių kopijose, kaip tai reikia daryti. Rinkėjai, sutikę balsuoti už pinigus, buvo nuvežti automobiliu į balsavimo vietą – Šilutės r. savivaldybę, tačiau žadėtų pinigų po balsavimo negavo, nes tam sutrukdė netikėtai atsiskaitymo vietoje pasirodę policijos pareigūnai.

Įstatymas numato, kad tas, kas naudodamas psichinę prievartą arba papirkdamas, arba apgaulės būdu trukdė asmeniui realizuoti savo teisę rinkti, būti išrinktam arba dalyvauti referendume, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Prokuratūros inf.

Susiję str.: „Balsų pirkimas Šilutėje: šešėlis krenta ant dviejų partijų“

6 skaitytojų komentarai
Joo 2012 spalio 19d., 09:5088.118.191.58

Įdėmiai skaitau įsątymo komentarą ir įvykio aprašymą supratau kad niekas netrukdė piliečiams realizuoti savo teisę rinkti. Jiems buvo padėta realizuoti savo teisę rinkti, jie net buvo nemokamai atvežti į balsavimo vietą. Juk jie pinigų negavo, o balsavimo kabinoje kur vyksta laisvas piliečio apsisprendimas nieko pašalinio nebuvo, todėl jie laisvai galėjo balsuoti už bet kurią partiją ar kandidatą.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 13

Atsakyti

Nepartinis 2012 spalio 19d., 15:2288.118.191.58

Kubilius pats dalyvausdamas tolimesniuose rinkimuose daro spaudimą teisėsaugos institucijoms ir išsikvietė prokuratūros, policijos ,vyriausiosios rinkimų komisijos atstovus ir daro jiems neleistiną spaudimą. Visi teisėsaugininkai išbėgę iš kabineto teisinosi kad tai tėra nesunkus nusikaltimas o dabartinė valdžia nori kad būtų baudžiama kaip už sunkų. Taigi esant tokiam tokiam neleistinam vyriausybės vadovo spaudimui teisėsaugos institucijoms, įtariami asmenys, bus baudžiami nors nusikaltimo faktiškai nepadarė. Kaip pas Batką Baltarusijoje.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 15

Atsakyti

rinkėjas 2012 spalio 19d., 10:3881.7.78.91
Rinkėjams balsus pardavinėti nevalia! Tik mes, seimūnai, turime teisę perbėginėjimais prekiauti ne tik savo, bet ir mus išrinkusiųjų balsais. Kai kurie iš mūsų net po kelis kartus tą sugeba padaryti. Balsuodami už mus jūs suteikėt mums monopolinę teisę prekiauti balsais ir nesikesinkit į ją. Ką, ne taip?
Kai iš varguolio nuperka balsą, tai dar nėra taip baisu, bet kai perka iš jaunuolio kuris balsuoja pirmakart tai yra pasibaisėtina.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 0

Atsakyti

Stasys 2012 spalio 19d., 20:445.20.105.0
Klausyk tu nepartini, jau baigi už knisti . Arba tu esi vaikiško šūdo neiššikęs, arba visiškas debilas.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 1

Atsakyti

Nepartinis 2012 spalio 20d., 10:0788.118.191.58

Sutinku Stasy su tavimi. Akivaizdi tiesa kai ką žeidžia, ir sunku tai prernešti. Reikia peržiūrėti savąsias vertybes ir įvertinti tai kas būna praktikoje. Bet ką padarysi, reikia tai iškęsti. Tai force majeure.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 6

Atsakyti

pilietė 2012 spalio 20d., 07:4378.61.76.156
R.Grineviciutes laidoje apie balsu pirkima mateme kaip zmogus is Silutes perdave Olekai lapeli ir paprase perskaityti pavarde kas perka balsus tai buvo A.SKARDZIUS.
Kazin kodel apie tai yra tylima. Mate visa Lietuva.
KUR TA VADINAMA TEISESAUGA.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą