Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės Taryboje žvanga kardai, laužomos ietys…

Publikuota: 2012 spalio 05 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

S. Skutulienė savo galvos po Šilutės socdemų paruošta giljotina neskuba kišti. (Oresto Lidžiaus nuotr.)S. Skutulienė savo galvos po Šilutės socdemų paruošta giljotina neskuba kišti. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Beveik visi žmonės gali iškęsti nelaimes, bet jei norite išbandyti žmogaus charakterį, suteikite jam valdžią. (Abraomas Linkolnas)

Iš valdžios, sveikatos ir dorovinio atsakingumo už savo poelgius jausmo (iš dalies) netekusios Stasės Skutulienės buvę bendrapartiečiai socialdemokratai gviešiasi atimti dar ir Šilutės rajono savivaldybės tarybos nario mandatą.

Po ligos į aktyvią politiką praeitą ketvirtadienį grįžusią buvusią Šilutės r. savivaldybės mero pavaduotoją S. Skutulienę Taryba pasitiko su gėlėmis – merė Daiva Žebelienė visos Tarybos vardu ją pasveikino neseniai praėjusio gimtadienio proga. Tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, Tarybos socialdemokratų nuomonės būta kitokios: posėdžio pabaigoje socdemas Saulius Vytuvis perskaitė pareiškimą, prašydamas atimti iš S. Skutulienės Tarybos nario mandatą už tai, kad ši praleido penkis iš eilės Tarybos posėdžius.

Į aikštę taip pat buvo iškeltas S. Skutulienei garbės neteikiantis faktas, kad už laikotarpį, kai, politikės teigimu, ji sirgo, iš Savivaldybės biudžeto jai buvo išmokėta daugiau kaip 2500 litų išlaidoms, susijusioms su Tarybos nario veikla, kompensuoti. Patirtus nuostolius politikė pateisino degalų kvitais.

Užpjudytas ir priremtas prie sienos katinas virsta tigru.(Migelis Servantesas)

S. Skutulienės atsako nereikėjo ilgai laukti: šį ketvirtadienį politikė Savivaldybėje surengė spaudos konferenciją, kurios metu savo pasipelnymą neuždirbtais tūkstančiais mėgino pateisinti tokiomis pat kitų Tarybos narių, pirmiausia socialdemokratų, nuodėmėmis.

Politikė suskaičiavo, kad į Tarybos socialdemokratų – Algirdo Balčyčio (dabar vicemeras), Alfonso Vanago, Antano Kubaičio ir Sauliaus Vytuvio – kišenes maždaug per pusantrų metų subyrėjo daugiau kaip 59 tūkst. litų su Tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms padengti – dažnai po 1000 litų per mėnesį kiekvienam. Pastarieji politikai, remiantis jų išlaidų deklaracijomis, taip pat daugiausia išleidžia degalams…

Tu nužengei kaip avatara, kad išgelbėtum puolusias sielas…(”Dieviškos meilės kelias”)

„Svarstau, negi tiek kainavo kelionės Tarybos nario reikalais? O gal važinėta asmeniniais ir darbo reikalais? – svarsto S. Skutulienė, lyg tolimas aidas atkartodama vietinėje spaudoje ir Šilutės rajono visuomenėje jau ne pirmus metus keliamus klausimus. – O gal tiek pinigų nė nepravažinėta?“

S. Skutulienė neabejoja(?), „kad sąžiningieji socialdemokratai pagrįs visas išlaidas, o jei nepasisektų to padaryti, nepriklausančias lėšas grąžins Savivaldybei“. Esą tuomet ir ji grąžinsianti Savivaldybei jai nepriklausančius 2543 litus – įdomus sumanymas, bet vargu ar pateisinantis pačios S. Skutulienės sprendimą nusidėti.

Būdamas prie kiaulių lovio pats kiaule gali ir nebūti, bet vis tiek privalai kriuksėti kartu su kitomis.(nežinomas autorius)

Kodėl tik dabar, tik sulaukusi skaudaus niukso iš buvusių bendražygių S. Skutulienė viešai prabilo apie galimą Tarybos narių piktnaudžiavimą?

„Kiekvienas žmogus gyvenime, jeigu turi tam tikrą tikslą, jis iš tiesų laukia tam tikrų sąlygų, aplinkybių, kada galėtų padaryti tai, ką įmanoma padaryti,“ – aiškino politikė, nepamiršdama pridurti, kad Tarybos socdemams ir dabar dar ne vėlu grąžinti Savivaldybei jiems permokėtus pinigus.

Suvokdami tiesą, mes džiaugiamės. O jei džiaugsmo nėra, vadinasi, mes tik pažinome tiesą, bet nesugebėjome jos suvokti.(Rabindranatas Tagorė)

Grįžkime prie to, nuo ko viskas prasidėjo.

Tarybos socialdemokratai reikalauja S. Skutulienės mandato už tai, kad ši praleido penkis iš eilės Tarybos posėdžius.

Šilutės r. savivaldybės tarybos veiklos reglamente (28 str. 6 p.) įtvirtinta nuostata, kad Tarybos nariai privalo informuoti Tarybos sekretoriatą apie nedalyvavimą posėdyje ne vėliau kaip 1 val. iki posėdžio ir nurodyti nedalyvavimo priežastis.

S. Skutulienė keturiais atvejais iš penkių šią prievolę (ar dalį jos – red. pastaba) įvykdė – apie nedalyvavimą posėdžiuose sekretoriatui pranešė telefonu. Tai juodu ant balto parašyta Tarybos sekretoriato Šilutės socdemų vadui, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Alvidui Šimelioniui dieną prieš pastarąjį Tarybos posėdį įteiktame rašte.

S. Skutulienė teigia, kad nuo birželio 12 d. iki rugsėjo 21 d. gydėsi.

Laukiniai, norėdami gauti vaisių, nukerta medį…(Šarlis Monteskjė)

Socialdemokratų užmojaus prieš S. Skutulienę tikslas (ar vienas iš tikslų) labiau nei aiškus – atkovoti penktą mandatą iš juos po rinkimų į savivaldybių tarybas išdavusios politikės, kad taptų didžiausia ir įtakingiausia frakcija Taryboje…

Tačiau merė D. Žebelienė neskuba teisti S. Skutulienės. Tarybos narės „bylą“ ji žada perduoti Savivaldybės tarybos Etikos komisijai.

7 skaitytojų komentarai
šilutiškis 2012 spalio 5d., 13:2281.7.78.91
Šilutės rajono savivaldybės tarybos narių 2011 metų veiklos ataskaitos

1. J. Sauspreškio
2. A. Vanago
3. A. Bumblauskienės
4. V. Pavilonio
5. G. Bružo
6. V. Laurinaičio
7. G. Kimbrienės
8. E. Vitkausko
9. J. Purlio
10. Š. Laužiko
11. D. Žebelienės
12. D. Soščekos
13. A. Gečo
14. S. Vytuvio
Šiems tarybos nariams galima gauti kompensaciją „už patirtus nuostolius atliekant Tarybos nario pareigas“. Suma neturi būti maksimali. Sąrašas tarybos narių su sumomis turi būti skelbiamsa viešai. Viešumas padeda taupyti.
Kiti tarybos nariai neatlikę pareigos prieš rinkėjus praranda teisę į kompensaciją.
Jeigu pritariate, tai gal galų gale ir pradėkime REIKALAUTI :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 46 Thumb down 1

Atsakyti

Nepartinis 2012 spalio 5d., 15:5788.118.191.58
Sveikai mąstant turėtų palikti tarybos nario mandatą. Dabar maišosi kaip kaka po marškinius. Ir paaiškinimas gana aiškus: jei kiti grąžins grąžins ir ji. Darytina išvada, kad lėšas pasisavino neteisėtai , nes sirgo ir tarybos nario veiklos nevykdė.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 29 Thumb down 4

Atsakyti

karšis 2012 spalio 6d., 08:1978.61.50.150
Jo, man labiausiai patiko pasakymas apie laukinius, kurie nukerta medį norėdami nusiskinti vaisių. Išeitų, kad laukiniai yra Šilutės socialdemokratai. O juk galėtų koks Munrekinas ir įlipti į medį, jeigu jam to vaisiaus taaap reeek. O Vanagui tai ir lipti nereikėtų. Jis gi paukštis, visą savo lizdą – Šilutės turgų prieš rinkimus kito laukinio atvaizdais apsiklijavo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 4

Atsakyti

anonimas 2012 spalio 6d., 11:2385.206.54.107
Karsiui tamsta is principo neteisus stase ne tas vaisius kur auga ant medzio o tas kur auga dirvoje ipatingai gerai sudu patrestoje.
Kuo daugiau sudo tuo ji geriau auga…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 1

Atsakyti

Anevas 2012 spalio 6d., 15:3878.61.237.27
Tokia politikė kaip Stasė,niekam garbės nedaro ,vyti lauk ją iš Tarybos,…(kad kitos savivaldybės nesužinotu,dar gali savivaldybės reitingai kristi).

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 31 Thumb down 2

Atsakyti

šilutiškė 2012 spalio 8d., 09:4388.119.138.20
Atsiprašau, bet taip nusibodo tie patys, pagyvenę veidai, ta pati demagogija. Taip norisi gaivaus vėjo gūsio, naujo požiūrio , aiškių sprendimų vardan mūsų visų gerbūvio. Klimstame kaip liūne į skolų liūną, o jie šypsosi ir gerina savo gerbūvį. Tikrai kai kam Lietuvoje gyventi GERA.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 0

Atsakyti

vytas 2012 spalio 9d., 15:4788.118.183.26
Na kada tokie kaip si ponia nebesitycios is musu, kada?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą