Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė nusilenkė savo pirmajam garbės piliečiui

Publikuota: 2012 rugsėjo 27 Kategorija: Atmintis, Gyvenimas

J. Plonaičio atminimas buvo pagerbtas ir tylos minute. (Oresto Lidžiaus nuotr.)J. Plonaičio atminimas buvo pagerbtas ir tylos minute. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Ketvirtadienį Šilutės rajono savivaldybės taryba rinkosi į neeilinį posėdį, kuriame, dalyvaujant Savivaldybės administracijos, miesto bendruomenės ir Pirmosios bei Vydūno gimnazijų atstovams, iškilmingai paminėtos Šilutės pirmojo garbės piliečio Jurgio Plonaičio 110 – osios gimimo metinės.

Iškilmes taip pat stebėjo Šilutės garbės piliečiai Romualda Dobranskienė ir Vytautas Vaicekauskas.

Pagrindinį pranešimą perskaitė šio renginio sumanytojas Tarybos narys, Šilutės pirmosios gimnazijos mokytojas, istorikas Algirdas Gečas. Ketvirtos klasės gimnazistės Edita ir Simona priminė apie J. Plonaičio kovos kelius per 1923 – ųjų sukilimą ir jo pomėgį buriuoti. Šilutiškė Lina Daukšaitė pasidalijo prisiminimais apie asmeninę pažintį ir kaimynišką sugyvenimą su pirmuoju miesto garbės piliečiu.

J. Plonaičio atminimas buvo pagerbtas tylos minute, vėliau Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus su gimnazistais vyko į kapines padėti gėlių ant jo kapo.

J. Plonaitis buvo ne tik Klaipėdos krašto sukilimo dalyvis, bet ir Klaipėdos seimelio deputatas, Šaulių sąjungos narys. Už nuopelnus kraštui ir lietuvybei jis buvo apdovanotas Didžiojo kunigaikščio Gedimino medaliu ir Vytauto Didžiojo ordinu.

Šilutės garbės piliečio vardas J. Plonaičiui suteiktas 1991 m. Jis mirė 1998 m., sulaukęs 95 metų.

Rašyti komentarą