Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pamaryje potvynis įkinkė kelininkus (papildyta)

Publikuota: 2010 kovo 24 Kategorija: Aktualijos, Rajone

O. Lidžiaus nuotr.O. Lidžiaus nuotr.

Trečiadienio rytą potvynio užlietame kelyje iš Šilutės į Rusnę vandens gylis pasiekė 20 cm žymą. Todėl lengvųjų automobilių eismas šiame ruože buvo sustabdytas, – nuo 6 ryto per vandenį jie gabenami specialiais tralais.

Potvynio apsemtame kelio į salą ruože darbuojasi 4 Šilutės kelių tarnybos traktoriai su lengviesiems automobiliams gabenti pritaikytomis priekabomis.

Per pirmas 2,5 darbo valandas kelininkai daugiau kaip 80 – čiai mašinų pagelbėjo įveikti maždaug 340 m ilgio apsemtą kelio atkarpą: beveik 60 lengvųjų automobilių vyko iš Rusnės į Šilutę, perpus mažiau būta keliaujančiųjų priešinga kryptimi.

O. Lidžiaus nuotr.Apie 8,30 val. vandens gylis žemiausioje šio kelio vietoje jau siekė 23 cm. Toks vandens lygis ten buvo stebimas ir vidurdienį. Iki 16 val. vanduo pakilo dar 2 cm.

Lengvieji automobiliai per apsemtą kelio į Rusnę ruožą bus gabenami iki 22 val.

Trečiadienio rytą Šilutės rajone buvo apsemta per 12 tūkst. hektarų teritorija (prieš dieną vanduo sėmė apie 9000 ha) ir beveik 25 km rajoninių bei vietinės reikšmės kelių (antradienį buvo apsemta per 20 km).

stulpas vandenyPotvynis toliau laiko įkalinęs 4 sodybas su 12 gyventojų Rupkalvių, Žalgirių ir Tatamiškių kaimuose (Šilutės sen.) ir negyvenamą ūkį Vytuliuose (Saugų sen.).

Nemuno vandens lygis ties Panemune per praeitą parą pakilo 48 cm – iki 570 cm žymos, ir upė išsiliejo iš krantų (stichinė vandens lygio riba Panemunėje – 510 cm). Didžiausios Lietuvoje upės vanduo kilo ir ties Šilininkais (25 cm) su Rusne (12 cm). Čia vandens lygis stichinę ribą jau viršijo 41 cm.

Nemuną vis dar kausto ledas, ant jo kaupiasi vanduo, yra properšų.

1 skaitytojų komentaras
Šilutiškis 2010 kovo 24d., 10:2378.61.46.212

Va, pasirodo, kokią estakadą sumąstė savivaldybė su kelininkais. Švaru, legalu, nelaikina, kapitalistiška, viskas pagal įstatymus – “autovežis” vadinasi.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą