Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajonas traukiasi

Publikuota: 2012 rugsėjo 26 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Neringos savivaldybės rytinė riba praplėsta į Kuršių marias su ja besiribojančių savivaldybių - Klaipėdos miesto ir rajono bei Šilutės rajono – teritorijų sąskaita. (ve.lt nuotr.)Neringos savivaldybės rytinė riba praplėsta į Kuršių marias su ja besiribojančių savivaldybių - Klaipėdos miesto ir rajono bei Šilutės rajono – teritorijų sąskaita. (ve.lt nuotr.)

Neringos savivaldybės rytinė riba praplėsta į Kuršių marias su ja besiribojančių savivaldybių – Klaipėdos miesto ir rajono bei Šilutės rajono – teritorijų sąskaita.

Už tai numatantį savivaldybių teritorijų ribų pakeitimo įstatimą balsavo 91, susilaikė 1 Seimo narys.

Šiuo metu rytinė Neringos savivaldybės administracinės teritorijos riba tapati Kuršių marių krantui, o kai kurie jos uostų ir prieplaukų statiniai patenka į Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir Šilutės rajono savivaldybių teritorijas. Todėl Neringos savivaldybė susiduria su problemomis tvirtinant ir plėtojant jau patvirtintus detaliuosius planus, registruojant nekilnojamąjį turtą, suteikiant adresus.

„Pakeitus Neringos, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir Šilutės rajono savivaldybių teritorijų ribas, bus sudarytos sąlygos plėtoti vandens turizmą, nelikus trukdžių Neringos savivaldybei vystyti detaliųjų planų sprendinius, bus planuojami ir įrengiami uostai ir prieplaukos, Savivaldybei bus sudarytos platesnės galimybės dalyvauti Europos Sąjungos finansuojamuose projektuose. Visos šios priežastys turės teigiamą įtaką verslo sąlygoms ir jų plėtrai,“ – teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte.

Neringos savivaldybei bus priskirta 46,36 hektaro Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijos dalis, 1644,57 hektaro Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijos ir 3170,1 hektaro (nepilnai 2 proc. viso ploto, arba per 9 proc. visų vandenų) Šilutės rajono savivaldybės teritorijos.

Įstatymas įsigalios nuo 2013 – ųjų pradžios.

Šilutės r. savivaldybei už dalies Kuršių marių perleidimą Neringai pažadėta kasmet skirti po 30 leidimų, suteikiančių teisę mechanine transporto priemone nemokamai įvažiuoti į Neringos savivaldybės administruojamą valstybės saugomą Kuršių nerijos nacionalinio parko teritoriją.

Susiję str. “Mainais už dalį Kuršmarių Šilutė iš Neringos gaus daugiau lengvatų”

Rašyti komentarą