Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Jūros šturmo pradžia – baseine

Publikuota: 2010 kovo 23 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

treniruojasi baseineVasarą Baltijos jūrą baidarėmis ketinantys perplaukti trys klaipėdiečiai – Marius Norvaišas, Paulius Paulionis ir Domantas Laukevičius (rusniškio senovinių burvalčių statytojo ir buriuotojo Kęstučio Laukevičiaus sūnus – red. pastaba) – šiuo metu įtemptai treniruojasi baseine.

Keletą kartų per savaitę trijulė baidares rytais tempiasi į Valstybinės Klaipėdos kolegijos baseiną (buvęs “Dinamo”). Čia – puiki bazė tobulinti specialiąsias, sudėtingam plaukimui per Baltiją būtinas technikas. Viena jų – apsivertus su baidare vandenyje tik su irklo pagalba atsiversti į pradinę padėtį.

“Jau patyrėme, kad jūroje netikėtai atsidurti po vandeniu, – daugiau nei įtikima. Todėl šio įgūdžio tobulinimui šiuo metu teikiame itin didelį dėmesį”, – sako vyrai.

Beje, jau kitą savaitę vyrai ketina baidares nuleisti į marias ir fizinę formą pasitikrinti ilgesnėje treniruotėje – iš Klaipėdos į Palangą ir atgal.

Tuo metu Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, vakar priėmęs į žygį besiruošiančius vyrus, pažadėjo pagalbą telkiant projektui reikalingas lėšas. Žygis kainuos apie 30 tūkst. litų, didžiąją dalį lėšų žygio dalyviai ketina surinkti iš privačių rėmėjų.

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą