Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Susitiko su monografijos apie Šilutę rengėjais

Publikuota: 2012 rugsėjo 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Šilutės r. savivaldybės nuotr.Šilutės r. savivaldybės nuotr.

Šilutės rajono savivaldybėje lankėsi krašto tyrinėtojai, mokslininkai Martynas Purvinas ir jo žmona Marija Purvinienė. Juos priėmė merė Daiva Žebelienė.

Dr. M. Purvinas nuo 1994 m. yra „Versmės“ leidyklos rengiamos ir leidžiamos šimtatomės istorijos monografijų serijos „Lietuvos valsčiai“ monografijos „Šilutė. Gaideliai“ vyriausiasis redaktorius ir sudarytojas. Šilutės kraštą jis tyrinėja nuo 1980 metų, o jo žmona – nuo 1986 m.

Pastaraisiais metais išleistos ir skaitytojams pateiktos knygos „Mažosios Lietuvos kapinės ir antkapiniai paminklai (I knyga), „Mažosios Lietuvos etnografiniai kaimai“.

Šiuo metu mokslininkai tyrinėja ir aprašo Šilutės evangelikų liuteronų kapines, kur jau aprašyta per 800 kapų. Tai vienos iš didžiausių išlikusių Mažosios Lietuvos etnoregione senųjų kapinių.

M. ir M. Purvinai merei pristatė knygą „Endriejavas“. Planuojama panašią knygą išleisti ir apie Šilutę, Gaidelius. Leidinys kainuotų apie 140 tūkst. litų, todėl su mere buvo kalbama apie galimybę finansiškai paremti leidybą, taip pat buvo prašoma padėti apsigyventi kitais metais atvyksiantiems dešimčiai ekspedicijos dalyvių, kurie rinks ir sistemins informaciją būsimai monografijai.

Būsimos monografijos vyriausiasis redaktorius ir sudarytojas M. Purvinas kviečia Šilutės krašto kultūros įstaigų, mokyklų bendruomenes, istorikus, kitus suinteresuotus šilutiškius prisidėti renkant informaciją knygai ar pateikti jau turimą medžiagą.

Šilutės r. savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Ne į temą

Šilutės visuomenės sveikatos biure apdovanoti Europos judriosios savaitės dalyviai.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Susiję: “Europos judrioji savaitė. Akcija “Tarptautinė diena be automobilio”"

Oresto Lidžiaus nuotr.

1 skaitytojų komentaras
Šiaip 2012 rugsėjo 23d., 18:0478.61.222.117
Sveikinu Merę, kantriai išklausiusią monografijos rengėjų monologą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą