Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Už pašalpas teks daugiau padirbėti

Publikuota: 2012 rugsėjo 19 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Piniginės socialinės paramos gavėjams privalomą visuomenei naudingos veiklos trukmę Šilutės rajone vietos valdžia ruošiasi pailginti nuo 16 iki 32 valandų per mėnesį, dirbant 8 dienas po 4 val.

Pašalpų gavėjams naujoji tvarka vargu ar patiks. Ji nelabai tedžiugina ir seniūnijų vadovus, kuriems Savivaldybės taryba yra primetusi pareigą organizuoti tą visuomenei naudingą veiklą.

Savo nuogąstavimus, kad įvedus naują tvarką seniūnijoms bus dar sunkiau susitvarkyti su ir taip nelabai linkusiais dirbti pašalpų gavėjais, seniūnai išsakė viename iš vasarą įvykusių pasitarimų su Savivaldybės vadovais. Seniūnijų vadovai optimizmu netrykšta ir dabar.

„Jau esame sakę, kad jau ir taip esame perkrauti: trūksta žmonių jiems (pašalpų gavėjams – red. pastaba) prižiūrėti – 10 žmonių reikia 1 prižiūrėtojo, stokojame technikos. Tai kaip su jais reikės vėliau susitvarkyti? – retoriškai klausia Šilutės seniūno pavaduotojas Algirdas Ivanauskas. – Reikia sukurti kažkokią sistemą, kad galėtume tinkamai organizuoti visuomenei naudingą veiklą, ir miestui iš to būtų daugiau naudos. Bet mūsų niekas neklauso“.

Tuo tarpu Šilutės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriui laikinai vadovaujanti šio skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Paulauskienė, kuri parengė naująjį gyventojų telkimo visuomenei naudingai veiklai atlikti tvarkos aprašą, teigia esanti įsitikinusi, kad tinkamai organizuojant veiklą – sudarant darbo grafikus pašalpų gavėjams – bus galima žymiai daugiau nuveikti.

Kita vertus, anot V. Paulauskienės, naujoji tvarka turėtų paskatinti tuos žmones imtis taip vadinamos aktyvios darbinės veiklos – oficialiai įsidarbinti arba legalizuoti savo veiklą.

Atsisakiusiems pasidarbuoti visuomenės labui siūloma taikyti sankcijas: vienam gyvenančiam asmeniui piniginės socialinės paramos iš viso neteikti, o asmenims ar šeimoms, auginančioms nepilnamečius vaikus, skirti tik vaikų pašalpos dalį.

Socialinę paramą pinigais Šilutės rajone šiais metais gauna daugiau kaip 5000 gyventojų. Iš jų apie 3800 už gaunamas pašalpas tvarko aplinką, prižiūri gėlynus, žiemą valo sniegą, dirba kitus visuomenei naudingus darbus. Daugiausiai tokių darbininkų turi Šilutės seniūnija – apie 1000.

Nuo šios prievolės ir toliau siūloma atleisti pensinio amžiaus žmones, nėčias moteris, motiną arba tėvą (globėją), auginantį ikimokyklinio amžiaus ir (ar) nelankantį ikimokyklinės ugdymo įstaigos vaiką (vaikus), neįgalius asmenis, išskyrus tuos, kuriems nustatytas 45-55 procentų darbingumo lygis, besigydančius sveikatos priežiūros įstaigose ir dar kai kuriuos kitus gyventojus.

Naujasis Šilutės rajono savivaldybės gyventojų telkimo visuomenei naudingai veiklai atlikti tvarkos aprašą parengtas vadovaujantis LR vietos savivaldos įstatymo bei piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo, taip pat socialinės apsaugos ir darbo ministro 2012 m. gegužės 24 d. įsakymu „Dėl Telkimo visuomenei naudingai veiklai atlikti tvarkos aprašo patvirtinimo“.

Jeigu Savivaldybės taryba šį aprašą patvirtins (posėdis numatytas kitą ketvirtadienį, rugsėjo 27 d.), jis įsigalios jau nuo šių metų spalio 1 d.

5 skaitytojų komentarai
Zosė 2012 rugsėjo 19d., 19:435.20.104.80
Tai negi nėra viešuose erdvėse ką tvarkyti ir spec.įrankių tikrai nereikia,paskelbkit adresą kur parašysim.O gal geriau šiltoje kėdėje per dieną sėdėti nei pašalpinius po lauką ganyti,a?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 5

Atsakyti

... 2012 rugsėjo 21d., 09:1782.135.209.215

viešas erdves tvarko įdarbinti žmonės. jei juos paliksim be darbo, tik padidinsim pašalpų gavėjų būrį…

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Zosė 2012 rugsėjo 21d., 18:565.20.104.80

tai asiūskit pas mane,malkas sukapoti,daržą sukasti,skoloj neliksiu:)

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

... 2012 rugsėjo 21d., 09:1482.135.209.215

Gaila man tų seniūnijos darbuotojų, kuriems galvas skauda nuo galvojimo kur padėti tuos darbininkus…Ponia V.Paulauskienė galėtų parodyti pavyzdį ir pati kelias dienas dalinti neesamus darbus. Kaži kaip jai tada atrodytų…

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Nepartinis 2012 rugsėjo 21d., 09:3588.118.191.58

Man atrodo kad seniūnijos galvos sutino nuo nieko neveikimo. To dar niekada nebuvo kad nebūtų ką veikti.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą