Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

grynas.lt: Dar kartą apie naująjį Megėjiškos žūklės įstatymą

Publikuota: 2012 rugsėjo 15 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Jau keletą dienų netyla diskusijos ir verda aistros dėl pagaliau, po ilgų metų svarstymų ir taisymų (neapsieita netgi be LR Prezidentės veto) priimto Mėgėjiškos žūklės pakeitimo įstatymo, nuo šiol vadinamo Mėgėjų žvejybos įstatymu. Kiek žmonių, tiek nuomonių.

Tiek per radiją, tiek kitose žiniasklaidos priemonėse, interneto portaluose teko išklausyti ir perskaityti įvairiausių atsiliepimų ir komentarų, dažniausiai neigiamų, be to susidarė įspūdis, kad daugelis žmonių nelabai supranta ar neteisingai interpretuoja naujojo įstatymo nuostatas.

Be abejo, įstatymas nėra tobulas ir toli gražu ne toks, kokio tikėjosi daugelis žvejų mėgėjų. Nesiekiu tapti antru Žilinsku (žurnalo Žūklė redaktorius Romas Žilinskas), tačiau negaliu nepaminėti, kad svarstant ir priimant šį įstatymą, galutiniam jo tekstui įtakos turėjo daugybė suinteresuotų grupių, ypatingai aktyviai veikė žvejai verslininkai ir jų pakalikai. Keista, tačiau meškerės rankose nelaikiusių asmenų pasiūlymai buvo priimti, tuo tarpu į Mėgėjiškos žūklės plėtros tarybos (dabartinės Mėgėjų žvejybos tarybos), sudarytos iš mokslininkų, mėgėjiškos žūklės asociacijų ir klubų atstovų pasiūlymus ir prašymus atsižvelgta nebuvo.

Skaityti daugiau…

1 skaitytojų komentaras
Jonas 2012 rugsėjo 20d., 08:5082.135.210.42

11str., 8p. Žvejoti nemokamai, be mėgėjų žvejybos leidimų, turi teisę fiziniai asmenys, deklaravę gyvenamąją vietą Rusnės seniūnijoje, – Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose. Kiti gyvenantys Nemuno deltos regioninio parke gyventojai privalės įsigyti leidimus. Kodėl negalėjo priimant įstatymą leisti nemokamai žvejoti visiems parko gyventojams.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą