Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

R. Steponkus renka komadą

Publikuota: 2012 rugpjūčio 09 Kategorija: Aktualijos, Seimas 2012

Šilutės - Pagėgių rinkimų apygardos komisijos pirmininkas R. Steponkus. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Šilutės - Pagėgių rinkimų apygardos komisijos pirmininkas R. Steponkus. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Pradedamos formuoti LR Seimo rinkimų ir referendumo apylinkių komisijos.

Šilutės – Pagėgių rinkimų apygardos komisijos pirmininkas, Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus į pasitarimą dėl LR Seimo rinkimų ir referendumo organizavimo atvykusius partijų pirmininkus ir atstovus paragino nedelsti su kandidatūromis į rinkimų apylinkių komisijas ir jų pirmininkus – partijų siūlomų kandidatų sąrašų apygardos komisija laukia iki rugpjūčio 24 d.

Pasitarime dalyvavusių partijų skyrių vadovų ir atstovų siūlymu, partijoms bus nustatytos apylinkių komisijų pirmininkų kvotos. Dėl jų dydžio kiekvienai suinteresuotai partijai turės susitarti jų lyderiai.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Šiuose rinkimuose Šilutės – Pagėgių rinkimų apygarda turės 33 rinkimų apylinkes – 1 mažiau nei per praeitus rinkimus į Respublikos parlamentą: Šilutės rajone – 22, Pagėgių sav. – 11.

Išankstiniais duomenimis, per šiuos rinkimus Šilutės – Pagėgių rinkimų apygardoje bus mažiau ir rinkimų teisę turinčių piliečių: 2008 m. buvo per 40,7 tūkst., šiemet gali bebūti nepilnai 38,2 tūkstančiai.

Ketvirtadienio pasitarime aptarta ir kitų su besiartinančiais rinkimais susijusių reikalų: dėl išorinės politinės reklamos, rinkimų stebėtojų delegavimo, kontrolės rinkimų dieną ir kt.

Šis penktadienis, rugpjūčio 10 d., – paskutinė diena pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai prašymus registruotis savarankiškais Seimo rinkimų politinės kampanijos dalyviais. Neužsiregistravus politinės kampanijos dalyviais asmenys negalės išsikelti kandidatais, o politinės partijos – kelti kandidatų.

Rinkimai į LR Seimą ir patariamasis referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybų vyks spalio 14 d.

Susiję str.: “Rinkimų apygardos komisijos pirmininku paskirtas R. Steponkus”

Ne į temą

Švėkšnos parko planas turistams: stendas su šiuo planu stovi netoli kavinės “Viesulas”, tuo tarpu raudona rodyklė su užrašu “Jūs esate čia” plane rodo į vartus priešingame parko gale, arčiau bažnyčios.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą