Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Teisėtvarka: Šilutėje įsigali netvarka

Publikuota: 2012 liepos 16 Kategorija: Aktualijos, Rajone

V. Mylimas naujai 'iškeptiems' viduriniosios grandies policininkams žada maždaug 1600 litų darbo užmokestį 'į rankas'. (Oresto Lidžiaus nuotr.)V. Mylimas naujai 'iškeptiems' viduriniosios grandies policininkams žada maždaug 1600 litų darbo užmokestį 'į rankas'. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Kadrų badą ne pirmus metus išgyvenančio Šilutės rajono policijos komisariato (toliau – RPK) viršininko pareigas laikinai einantis Vygandas Mylimas už kiekvieną pasiūlytą tinkamą kandidatūrą į teisėtvarkos pareigūnus siūlo premiją.

Žinoma, tai tik mažas nekaltas juokelis, kuriuo Šilutės RPK laikinasis viršininkas pirmadienį užbaigė savo pranešimą Šilutės rajono savivaldybės ir seniūnijų vadovams apie policijos pasiekimus per šių metų pirmąjį pusmetį. Tačiau, geriau įsigilinus, nuo tokio juokelio labiau norisi ne juoktis, bet verkti – mat dėl kadrų stygiaus Šilutės policija nebepajėgia užtikrinti rajone viešosios tvarkos, prastėja nusikalstamų veikų išaiškinamumo rodikliai.

V. Mylimo teigimu, Šilutės RPK šiuo metų trūksta 20 policininkų (tai 14 proc. visų komisariato etatų – aut. pastaba), labiausiai viduriniosios grandies pareigūnų – tyrėjų – kriminalistų ir apylinkės inspektorių. Todėl Šilutėje jau kuris laikas nebepamatysi pėsčiųjų patrulių, vienas apylinkės inspektorius aptarnauja kelias seniūnijas, o rajono keliuose dažniausiai budi tik vienas patrulių ekipažas, kuriam, be įprastų kelių policijos funkcijų, užkrauta dar ir viešosios tvarkos priežiūra.

Tai ar bereikia stebėtis, kad rajone, lyginant su praeitų metų pirmuoju pusmečiu, žymiai padaugėjo užregistruotų nusikalstamų veikų, o jų išaiškinamumas – ypač vagysčių (ir iš butų) bei viešosios tvarkos pažeidimų – sumažėjo?

Šilutės RPK laikinojo vadovo teigimu, visa bėda, kad niekas nenori eiti į policininkus. Esą maža naudos ir iš skelbimų vietinėje spaudoje, ir iš registruotų bedarbių nestokojančios Darbo biržos.

„Praeitą savaitę iš Darbo biržos pas mane buvo atėję penki žmonės, iš jų trys parašė pareiškimus dėl priėmimo į tarnybą. Bet ar jie visi praeis šešių savaičių trukmės policijos pareigūno įvadinio mokymo kursų programą?“ – retoriškai klausė V. Mylimas.

Laikinasis komisariato vadovas prašė seniūnų savo seniūnijose pasižvalgyti žmonių, tinkamų dirbti policijoje.

„Bet kurį nepriekaištingos reputacijos žmogų su bet kokiu aukštuoju išsilavinimu galime padaryti policininku“, – teigė V. Mylimas, žadėdamas naujai „iškeptiems“ viduriniosios grandies policijos pareigūnams (be darbo stažo ir pareigūno laipsnio) maždaug 1600 litų darbo užmokestį „į rankas“, neskaitant priemokų už naktinius budėjimus ir tarnybą poilsio bei švenčių dienomis.

Ne į temą

Gėlės Katyčių seniūnei Juzefai Tamavičienei (antra iš kairės) gražaus jubiliejaus proga.

Oresto Lidžiaus nuotr.

8 skaitytojų komentarai
Joo 2012 liepos 16d., 13:3478.59.63.123
Jei dirba policijos komisarais tokie kaip Pupšys, normalių policininkų neverta tikėtis.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 5

Atsakyti

Stasys 2012 liepos 16d., 15:535.20.105.0
Matyt Pupšys tau ant gero daikto buvo užlipęs.Baik išsidirbinėt, pažiūrėjus į tavo komentarus galima pagalvoti, jog Lietuvoje nebėra nei vieno gero žmogaus.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 9

Atsakyti

Joo 2012 liepos 16d., 20:0178.59.63.123
Cha , Cha, geras žmogus. Užtat ir įsigali Šilutėje netvarka.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 5

Atsakyti

Nepartinis 2012 liepos 17d., 08:2978.59.63.123
Nėra to blogo kas neišeitų į gerą. Nebeliko problemos dėl degalų trūkumo. Nebeliko kam gatvėje kabinėtis prie važiuojančiųjų. Juk jie nesikabinėja prie chuliganiškai važiuojančiųjų, darančių mirtinus taisyklių pažeidimus. Daugumoje stabdo tvarkingai važiuojančius ir kabinėjasi dėl menkniekių, gal kokio popierėlio neturi, gal kokia lemputė perdegė, gal kur netyčia ant žolytės ar linijos užvažiavo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 0

Atsakyti

šilutiškis 2012 liepos 17d., 09:5178.61.28.183
Tokia situacija yra dėl to, kad paskutiniuosius 5-6 metus Šilutės policija neatliko savo tiesioginio darbo- pradėjo vaikytis tik statistinių rodiklių, o tvarka ir žmonių saugumas rajone liko paskutinėje vietoje. Žmonės nesaugūs, bijo išeiti į gatvę ne tik Šilutėje, bet ir bet kurioje rajono gyvenvietėje ar kaime. Jeigu komisariato viršininkas neišeidavo iš kabineto, nesidomėjo komisariato veikla, neorganizavo jos, tik laukė atlyginimo dienos ir pensijos, be to sugebėjo prisidirbti (nieko neveikdamas) tiek, kad buvo paskirta ne viena neeilinė atestacija (kaip būna su policininkais – susirgo ir buvo išvytas į pensiją).
Rajone situacija pasikeis ne anksčiau kaip po 3 – 5 metų, jeigu komisariatui vadovaus turintis patirtį ir žinantis rajoną pareigūnas.
Reikia tikėtis, kad tokiems kaip buvę (A.Pupšys ir S.Mickevičius) nebus paskirti komisariato vadovais.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 0

Atsakyti

2012 liepos 17d., 14:3888.119.138.11

Sumažinus policijos darbuotojų skaičių, pakeitus rajono vadovybę neabejoju, kad korupcijos lygis rajone iš kart pasitaisė. Kad dar būtų galimybė sutramdyti gydytojus…

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 2

Atsakyti

Nepartinis 2012 liepos 17d., 15:5878.59.63.123

Gydytojai tai iš vis jokia problema. Jei nepatinka Petras gali eiti pas Joną. Jei nori tinkamos, geresnės paslaugos žinoma, kad reikia pamokėti. Ženkliai didesnė problema korumpuoti prokurorai bei korumpuoti teisėjai. Čia, jei pasitaikė pas kokį žuliką tai nieko nepasirinksi geresnio. Greičiau mūro sieną galva pramuši nei įrodysi kad jis klysta, žodžiu visi įvarčiai į vienus vartus.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 2

Atsakyti

Anevas 2012 liepos 17d., 21:2178.61.237.27

Galima palaikyti”nepartinio”nuomonę:gyd. pasirinkti galima,teisėjus,prokurorus,policininkus-ne!Jei vienas pareigūno garbę suteršė,nereikia galvoti,kad visi kvailiai arba korumpuoti.Moksleivių paklauskit,ką apie pedagogus pasakys,kad “visi kvailai nieko neišmano”,sunku visiem įtikti…

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Rašyti komentarą