Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Merė sveikino šimtametes

Publikuota: 2012 birželio 27 Kategorija: Gyvenimas, Žmonės

Šilutės r. savivaldybės nuotr.Šilutės r. savivaldybės nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės merė Daiva Žebelienė ir Socialinės paramos skyriaus vedėjas Alvidas Šimelionis dvi rajono gyventojas pasveikino 100 – ojo jubiliejaus proga.

Garbingo amžiaus sulaukusi Marija Bratėnienė, gyvenanti sūnaus ir marčios namuose Lapalių kaime (Saugų sen.), svečius pasitiko su gera nuotaika, šypsena ir šūsnimi jaunystės prisiminimų.

Užaugusi šešių vaikų šeimoje, tikra aukštaitė nuo Kupiškio, ponia Marija buvo matematikos mokytoja, vadovavo skautams, režisavo spektaklius, domėjosi augalais ir buvo mylima viso Subačiaus miestelio bendruomenės. Iki savo 90 – mečio mezgė nuostabaus grožio šalius, kuriais papuošė ir giminaites, ir kaimynes. Į senatvę šventes šventė apsitaisiusi tautiniu kostiumu, kuriuo nori būti aprengta ir lydima amžinybėn. Ilgą laiką gyvenusi Traksėdžių gyvenvietėje, jubiliatė džiaugėsi svečių gausa, dėkojo už gėles, o šampano taurę keldama džiugiai šūktelėjo: „Tegyvuoja Šilutė“.

Šilutės mieste, dukters Marijos šeimoje gyvenimo saulėlydį pasitinkanti Vladislava Mašidlauskienė buvo tylesnė, bet neslėpė džiugaus jaudulio, kad „tiek daug ponų“ ją aplankė. Merė D. Žebelienė, sveikindama gerbiamą jubiliatę, linkėjo sveikatos ir gražaus buvimo mylinčių artimųjų būryje.

Ponia Vladislava, anksti tapusi našle sunkiai dirbo, tarnavo turtingų ūkininkų namuose, kad užaugintų 4 dukteris, kurios padovanojo jai 15 anūkų. Širdį džiugina 30 proanūkų, o aplink šventinį puošnų tortą linksmai šokinėjo žvalūs du proproanūkiai. Sukaktuvininkė yra iš ilgaamžių giminės, užaugo 12 vaikų šeimoje ir pasak dukters Marijos, yra bajoraitė, turinti grafų Tiškevičių kraujo. Dukra sako, kad turi reikiamus duomenis, kad būtų šis statusas patvirtintas, tik pritrūkstanti laiko iki galo sutvarkyti visus formalumus. Pasak dukterų, ši diena šeimoje visada buvo šventa, ir kur bebūtų nukakę šeimos nariai, visada stengdavosi aplankyti tėvų namus, kuriuose buvo vaišinami šviežiomis bulvėmis ir skaniai mamos paruoštais „gaidukais“ (voveruškomis).

Šilutės r. savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf. ir nuotr.

Rašyti komentarą