Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Patraukliausių Lietuvos turizmo vietovių dešimtukas – be Šilutės krašto

Publikuota: 2012 birželio 12 Kategorija: Aktualijos

Ventės ragui skirta 24 vieta. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Ventės ragui skirta 24 vieta. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Į viešosios įstaigos „Terra Publica“ sudarytą 30 – ies patraukliausių vietinio turizmo objektų sąrašą iš Šilutės rajono pateko vienintelis Ventės ragas, jam skirta 24 vieta.

Patraukliausios šiemet turizmo vietovės –Trakai, Neringa ir Druskininkai.

Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko Aukštaitijos nacionalinis parkas, Anykščiai, Kėdainiai, Kretinga, Palanga, Niūronys (Arklio muziejus) ir Birštonas.

Ventės ragas į patraukliausių turizmo vietovių 30 – uką pateko dėl stiprios „pasaulio krašto“ auros. Anot VšĮ „Terra Publica“, tai vieta, kur sustoja laikrodis, o išvykus iš jos – vis traukia grįžti dar ir dar. Be to, šalia esantys Mingės ir Kintų kaimai, papildo turisto kuprinę vietos žvejų siūlomu šviežiu karšiu, o įspūdžius – ekskursijomis laivu Minija, Atmata ar Kuršių mariomis – iki pat Nidos.

Turizmo vietovės (iš tyrimo buvo išimti didieji Lietuvos miestai) buvo vertinamos pagal „Terra Publica“ paruoštą originalią metodiką. Buvo vertinama paties objekto svarba, jo infrastruktūra ir patrauklumas turizmui.

Skaityti daugiau…

Rašyti komentarą