Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nuoširdi padėka Stasiui Mėlinauskui

Publikuota: 2012 gegužės 14 Kategorija: Gyvenimas, Žmonės

S. Mėlinauskas (kairėje) A. Endzino padėjėju dirbo beveik dvi Seimo kadencijas. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)S. Mėlinauskas (kairėje) A. Endzino padėjėju dirbo beveik dvi Seimo kadencijas. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

…Eina, skuba, bėga žmogus per gyvenimą. O kokio ryškumo pėdsakai lieka biriame, laiko posūkių pustomame, daugybės padarytų ir nespėtų padaryti darbų smėlyje? Kažkas eidamas net nepastebės jų, jau vėjo užpustytų, kažkas bandys priklaupęs pirštais užčiuopti, rasti, nes jam jie labai svarbūs, įsimintini… Svarbiausia, kad jie liktų ir bylotų apie svarbiausius gyvenimo darbus, kiekvienam savus – apie išpuoselėtą tėviškę, branginamą šeimą, su meile užaugintus vaikus, pasodintą sodą, su nuoširdžiausiu jausmu mylimą Tėvynę…

Deja, sudėtingas tas Tėvynės meilės apibūdinimas. Nežinai, kiek jau nueita, kiek dar liko, kas už kito posūkio tyko.

Vis nerimsta Stasys, su begaliniu užsidegimu triūsia vardan laisvos ir išdidžios Lietuvos. Kartu su tais žmonėmis, kurie tiki ir pasitiki.

Nors ir dvejojama, iš kur kilęs Mažvydas, bet akmuo, bylojantis apie jo šaknis, stovi netoli Gardamo. Iš tų kraštų kilęs ir Stasys Mėlinauskas. Matyt, nulemti tokie sutapimai. Per kokį vargą ir skausmą dygo mūsų šaknys, kaip sunkiai gimė pirmosios mūsų tautinio gyvenimo formos – valstybė, raštas… Ir kadaise spaudos gimimo priešaušryje, ir vėliau sovietizmo laikais – kiek savyje reikėjo rasti stiprybės, kad galėtum ryžtis būti tuo Lietuvybės kariu? Reikėjo nugalėti baimes ir imti plunksną į rankas, kad pasakytum kitam žodį ir prakalbintum širdis. Kaip Mažvydas rašė: „Broliai seserys, imkit mane ir skaitykit ir tatai skaitydami permanykit…“

Prieš akis turiu Stasio prašymą atleisti iš mano padėjėjo pareigų. Bet prieš pasirašydamas noriu jam padėkoti už pasitikėjimą ir pagalbą, už labiau gyvenimo užgrūdinto ir patyrusio žmogaus taktiškus patarimus, kartais ir paraginimą vienam ar kitam darbui.

Ačiū Tau, Stasy, už bendrą darbą, už žmogišką supratimą ne tik sėkmingu, bet ir sudėtingu metu. Tavo veikla padėjo ne tik rinkimų peripetijose, bet ir leido atsidėti pagrindiniam darbui LR Seime, žinant, kad visada Šilutėje laukia nuoširdi ir profesionali pagalba.

Ačiū Tau už neišsenkantį optimizmą, šypseną ir draugišką palaikymą dirbant savo kraštui ir Tėvynės labui.

Su nuoširdžia pagarba,
LR Seimo narys Audrius Endzinas

Užsakymo Nr. 2012.05.14

2 skaitytojų komentarai
Joo 2012 gegužės 14d., 19:3778.59.63.123
Tai kad nei Enzino nei juo labiau Mėlinausko gerų darbų nepastebėjau. Mėlinausko iš viso nemačiau, o pasirodo jis dirbo…. Gal miške kelmus rovė, kad taip nesimatė.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 2

Atsakyti

pranas 2012 gegužės 15d., 13:0382.135.211.147
taip ir nepajutom, kad turejome seimo nari silutiski, o ypac rusniskiai turejo pajusti, kad buvo toks seimo narys, tik jis dirbo neaisku kam, gal tik saves nenuskriaude…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą