Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Maištaujantys Šilutės medikai palaikymo nesulaukė

Publikuota: 2012 gegužės 11 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

J. Ažukaitienė sako mananti, kad šis išpuolis prieš ją – tai savo darbo užmokesčiu nepatenkintos vaikų gydytojos suorganizuota keršto akcija. (Oresto Lidžiaus nuotr.)J. Ažukaitienė sako mananti, kad šis išpuolis prieš ją – tai savo darbo užmokesčiu nepatenkintos vaikų gydytojos suorganizuota keršto akcija. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Grupė Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro (toliau – PSPC) darbuotojų kreipėsi į įstaigos steigėją – Šilutės rajono savivaldybės tarybą ir Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentą su prašymu panaikinti jų vyriausiajai gydytojai Jadvygai Ažukaitienei neseniai paskirtą 40 proc. pastoviosios pareiginės algos dydžio kintamąją darbo užmokesčio dalį.

Tokį keistą savo prašymą PSPC darbuotojai grindžia per pastaruosius 10 metu neva sumažėjusiu įstaigos vadovo darbo krūviu.

Neapsieita ir be įvairių kaltinimų dėl ydingo, švelniai tariant, įstaigos veiklos organizavimo ir darbo apmokėjimo.

Antradienį šio konflikto peripetijas narpliojo Šilutės PSPC gydymo taryba, o šiandien, penktadienį, savo nuomonę pareiškė ir šios įstaigos stebėtojų taryba. Abiejų tarybų išvados – panašios: kreipimęsi išdėstyti teiginiai neargumentuoti ir neatitinka tikrovės (nepagrįsti).

Mat, nuo šių metų pradžios suvienodinus visų Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigų vadovų darbo apmokėjimo tvarką, jų atlyginimai dabar susideda iš dviejų dalių – pastoviosios, kuri priklauso nuo įstaigos darbuotojų skaičiaus, ir kintamosios, kurią nustato įstaigos steigėjas, atsižvelgdamas į veiklos rezultatus. Didžiausia galima kintamoji dalis – 40 proc. nuo pastoviosios dalies.

Kadangi, Šilutės PSPC veiklos rodikliai pakankamai geri, – pajamos viršija išlaidas, – tai Šilutės r. savivaldybės taryba J. Ažukaitienei nustatė maksimalią darbo užmokesčio kintamąją dalį. Tokia ji bus mokama iki pat kitų metų balandžio pabaigos.

J. Ažukaitienės teigimu, dėl tokios darbo apmokėjimo tvarkos jos priskaičiuotas darbo užmokestis (kartu su 40 proc. kintamaja dalimi) padidėjo 892 litais.

„Jeigu kartais taip nutiktų, kad PSPC metinis veiklos rezultatas bus neigiamas, kintamosios atlyginimo dalies rajono taryba man nebegalės skirti,“ – aiškino J. Ažukaitienė.

Kitų PSPC medikų darbo užmokesčio sumažėjimui šiais metais, vyr. gydytojos teigimu, įtakos turėjo sumažėjęs pacientų skaičius ir paslaugų įkainiai, kuriuos nustato Ligonių kasos.

Dėl tų pačių priežasčių pirmą šių metų ketvirtį Šilutės PSPC pajamos, lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, sumažėjo beveik 13 proc.

J. Ažukaitienė neigia ir kitus jai metamus kaltinimus bei tvirtina mananti, kad šis išpuolis prieš ją – tai savo darbo užmokesčiu nepatenkintos vaikų gydytojos Reginos Kulpienės – Jaunienės suorganizuota keršto akcija. Esą pastaroji jai nuolat reiškianti pretenzijas dėl mažo atlyginimo, nors pati teturinti nepilnai 600 prisirašiusių pacientų…

Kreipimąsi į rajono tarybą, be R. Kulpienės – Jaunienės, pasirašė dar 13 Šilutės PSPC darbuotojų. Tačiau, kaip matyti iš pastarojo PSPC gydymo tarybos posėdžio protokolo, kai kurie iš jų galėjo būti suklaidinti. „Tą pačią dieną (2012-05-04) gautas vairuotojo P. Norvilo pranešimas, jog į gydymo tarybą jis neatvyks, nes skundą pasirašė jo neskaitęs, o gydytoja R. Kulpienė – Jaunienė jam pasakiusi, „kad reikia pasirašyti dėl atlyginimų pakėlimo“ ir „liepė pasirašyti“… taip pat gautas slaugytojos S. Bagdonienės pranešimas, jog į susirinkimą neatvyks, ne skundą pasirašė jo neskaičiusi“…

2 skaitytojų komentarai
Stasys 2012 gegužės 12d., 06:5184.32.210.22
Ponia Ažukaitiene, reikia mandagiau elgtis su pavaldiniais ir tada viskas bus kitaip.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 6

Atsakyti

taigi 2012 gegužės 12d., 11:3478.61.58.217
Palaikau J. Ažukaitienę: man labiau patinka dirbantys ir pasiekiantys gerus rezultatus specialistai, nei savo profesiją dėl ,,kitų gerovės” apleidę gydytojai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą