Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Rusnės “Luotužė” šventėje – konkurse “Šilų aidai 2012″ sulaukė išskirtinio įvertinimo

Publikuota: 2012 balandžio 19 Kategorija: Kultūra, Naujienos

2012 m. balandžio 14 d. Šilalės rajono savivaldybės kultūros centras, nuo 1978 metų organizuojantis šventę – konkursą „Šilų aidai“, ir vėl sukvietė visus vokalinius ansamblius iš atokiausių Lietuvos kampelių.

Rusnės salos moterų vokalinis ansamblis „Luotužė“ ir nenuilstančioji vadovė Aušra Šlažienė parengė tris kūrinius: „Obalala“, m. Mindaugo Urbaičio, ž. liaudies, „Kregždutės, kregždutės“. m. Giedraus Kuprevičiaus, ž. S. Šaltenio ir L. Jacinevičiaus bei „Tik neužmirškit“, m. Aušros Šlažienės, ž. Olgos Zenevičienės (Rusnė).

Už skambiai atliktas ilgesingas meilės dainas moterų vokalinis ansamblis neliko nepastebėtas tarp dalyvavusiųjų (71 kolektyvas). Šilališkė rašytoja Daiva Vaitkevičiūtė – Rekašienė savo specialų prizą – knygų rinkinį „Moterys meluoja geriau“ skyrė Aušrai Šlažienei ir ansambliui „Lotužė“, linkėdama, „kad niekad neišblėstų malonios akimirkos, patirtos Šilalėje, vokalinių ansamblių šventėje“.

Pakalbinta vadovė Aušra Šlažienė pabrėžė, “kad labai išaugęs šventės – konkurso lygis, dalyvauja daug profesionalų, o mūsų dabartinės sudėties kolektyvas, jau ketvirti metai vyksta į šį renginį. Atkreipėme dėmesį, kad šiūmetėje šventėje dalyvavo net septyni vyrų ansambliai, dainuojantys vyrai juk nedažnas reiškinys scenoje.Visuomet jaučiame dėkingumą organizatoriams už jų dėmesingumą kiekvienam kolektyvui, o šiemt juk buvo rekordinis dalyvių skaičius. Grįžę iš respublikinės šventės, intensyviai ruošiamės rajoninei vokalinių ansamblių apžiūrai”.

Be rusniškių, „Šilų aiduose“ taip pat dalyvavo Šilutės kultūros ir pramogų centro mišrus ansamblis „Mingė“ ( vad. Regina Jokubaitytė), moterų ansamblis „Vaivora“ ( vad. Gražina Liaudanskienė) ir Saugų moterų ansamblis „Vakarė“ (vad. Danguolė Žilionienė).

Linkime kolektyvams skambių dainų apžiūroje ir Šv. Cecilijos globos.

Birutė Servienė, Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorė

3 skaitytojų komentarai
Daiva 2012 balandžio 23d., 16:5662.212.203.186

Sveikinimai šauniosioms rusniškėms!

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Erna ir Dainius 2012 balandžio 27d., 11:0684.234.167.71

Pačios pačiausios! Linkėjimai iš Norvegijos, mielosios!

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Teip 2012 balandžio 27d., 12:0681.7.78.91

Bla, bla, bla, kaip pasakytu vienas mano pažystamas. Šaunus kolekyvas, geas pasirodymas, esate grieko vertos meginos, sėkmės.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą