Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Visada žinok, ką sakai ir su kuo kalbi

Publikuota: 2012 balandžio 13 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Tokią naują gyvenimišką pamokėlę anądien teko išmokti liežuvio dažnai neprilaikančiam Šilutės r. savivaldybės mero pavaduotojui, krašto „tvarkiečių“ lyderiui Vaidui Paviloniui, tariamai privačiame pokalbyje Kontrolės komitete su trimis buvusiais rajono merais pagrasinusiam išaiškinti ir viešai paskelbti visų savivaldybės administracijos darbuotojų, priklausančių politinėms partijoms, pavardes.

Šilutės r. savivaldybės tarybos Etikos komisija ketvirtadienį svarstė konservatoriaus Šarūno Laužiko, socialdemokrato Algirdo Balčyčio ir „Sąjungos TAIP“ skyriaus pirmininko Arvydo Jako prašymą išaiškinti, ar V. Pavilonis tokiu savo poelgiu kartais nenusižengė politiko etikai.

Pareiškėjai savo kreipimęsi į Etikos komisiją tvirtino, kad prieš tai minėtą grasinimą iš V. Pavilonio išgirdo Kontrolės komitete. Anot eksmerų, V. Pavilonis taip sureagavo į jų kreipimąsi į Kontrolės komiteto pirmininko pavaduotoją Genovaitę Kimbrienę, kuriuo buvo prašoma išsiaiškinti partijos „Tvarka ir Teisingumas“ narių įdarbinimo savivaldybės administracijoje pagrįstumą.

V. Pavilonis: 'Pritariu J. Sauspreškiui, kad reikia žinoti, su kuo kalbi...' (Oresto Lidžiaus nuotr.)

V. Pavilonis: 'Pritariu J. Sauspreškiui, kad reikia žinoti, su kuo kalbi...' (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Vicemero oponentams pagrindu kreiptis į Kontrolės komitetą tapo kovo 20 d. vietinės spaudos pranešimas, kad V. Pavilonis krašto „tvarkiečių“ ataskaitiniame susirinkime pristatydamas savo dvejų metų veiklos ataskaitą, gyrėsi, jog kartu su Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja bendrapartiete Dainora Butvydiene stengiasi įdarbinti kuo daugiau partijos narių. Citata: „Savivaldybės administracijoje, pasak V.Pavilonio, jau pavyko įdarbinti 3 partiečius. Darbo vietos buvo pasiūlytos dar keliems partiečiams, tačiau jie pabūgo dėl kvalifikacijos stokos.“

V. Pavilonis Etikos komisijoje neneigė grasinęs pagarsinti įvairioms partijoms priklausančių savivaldybės administracijos darbuotojų pavardes, tačiau, mero pavaduotojo teigimu, jis šiuos žodžius pasakęs ne Kontrolės komitete, bet privačiame pokalbyje su buvusiais merais po posėdžio. Todėl jam atrodo labai keista, kad politiniai oponentai dėl to kreipėsi į Etikos komisiją.

„Iš privačių pokalbių daroma politika, – piktinosi V. Pavilonis. – Šitaip nueisime iki absurdo…“

Eksmerų trijulės pastangose žūtbūt nulinčiuoti mero pavaduotoją absurdo įžvelgė ir Etikos komisijos narys žaliasis valstietis Juozas Sauspreškis su rajono bendruomenės atstovais komisijoje Romualdu Jovaiša bei Vytautu Vincu Liutkum. Nepaisant to, ir jie nepagailėjo V. Paviloniui pamokymų, kaip dera elgtis politikui.

„Tokias pareigas užimantis politikas turi žinoti, ką šneka,“ – teigė Šilutės priemiesčio Macikų kaimo seniūnaitis R. Jovaiša.

„Dar reikia žinoti, su kuo kalbi,“ – pridūrė J. Sauspreškis.

Komisijos pirmininkas socialdemokratas Alfonsas Vanagas, kuris bene vienintelis iš visos komisijos iki galo delsė su nuodėmių atleidimu V. Paviloniui, ir tas galiausiai „padėjo rimbą į šalį“. Tačiau prieš galutinai atsitraukdamas, jis dar nusprendė truktelėti vicemero sąžinės balso stygas.

„Ar jaučiatės visiškai teisus?“ – su lengva ironija balse paklausė komisijos pirmininkas.

„Pritariu J. Sauspreškiui, kad reikia žinoti, su kuo kalbi…“ – nuo tiesaus atsakymo išsisuko V. Pavilonis…

Komisija vienbalsiai nusprendė giliau nesikapstyti ir apsiribojo V. Pavilonio elgesio svarstymu.

Mero pavaduotojo bendrapartietis savivaldybės tarybos narys Vladas Kainovaitis, vengdamas galimo interesų konflikto, šiame svarstyme nedalyvavo.

Dar greičiau komisijos sprendimas buvo priimtas antruoju posėdžio klausimu – dėl Tarybos narės konservatorės Vincentos Bubilienės galimo ligos režimo pažeidimo tyrimo nutraukimo, pasibaigus tyrimui skirtam maksimaliam trijų mėnesių terminui. Už tai, kad šis tyrimas būtų nutrauktas, balsavo visi penki komisijos nariai.

Susiję str.: “Oponentai toliau „kala“ V. Pavilonį”, “Šilutės politikos veteranės ligos istorijos tyrime – pirmieji pragiedruliai”

6 skaitytojų komentarai
stebėtojas 2012 balandžio 13d., 15:1478.61.235.47
Vienodos taisyklės ir reikalavimai ne visiems taikomi vienodai. Svarstyklėse – Bubilienė ir Pavilionis. Kuris švaresnis?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 1

Atsakyti

Anevas 2012 balandžio 14d., 07:4878.61.237.27
V.Pavilonio gera mintis “šitaip nueisime iki apsurdo…”kas gaunasi V.Pavilionis per savo partijos Tvarka teisingumas susirinkime prisikalba,kad įdarbino partiečius,trys buvę merai Laužikas,Jakas ir Balčytis laukia Vaido privačiam pokalbiui,geresnės nesąmonės nesugalvosi,J.Sauspeškiui ?kaip ji vadina,Žaliasis,žaliai nudažyti ir į griovį pastatyti,kad vairuotojų negąsdintu,”Dviračio Žinios”nubalanksta,Juozas naujai konkuruoja “etik mat”komisija?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 3

Atsakyti

Kazys 2012 balandžio 14d., 08:2878.61.227.84

Rinkimines kampanijos jau ant nosies, tad opozicija prades tikra raganu medziokle, nesvarbu kur, ka isgirs, bet tai bus kaip nenugincijamas faktas igelti valdantiesiems. Gi neleidzia issilavinimas sedeti opozicijoje, zut but reikia grizti atgal prie vairo.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 14

Atsakyti

pastebejimas 2012 balandžio 14d., 11:4078.61.237.169
nu ir fizionomija to povilonio…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 2

Atsakyti

anonimas 2012 balandžio 16d., 08:1478.61.243.200
Ar ne per daug reikalaujame is tokiu paviloniu ne tik ,kad kalbetu bet dar ir galvotu ka sako . Vienu metu du darbai tikrai per auksti reikalavimai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 1

Atsakyti

Asas 2012 balandžio 16d., 09:4888.119.138.11
Visiškai sutinku. v.paviloniui tai persunku. Jam reikia laiko,kad tai ka sugalvojo pasikonsultuoti su K.Komskiu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą