Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Savaitgalis bus gana vėsus

Publikuota: 2012 kovo 30 Kategorija: Aktualijos, Orai

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Savaitgalį Lietuvoje numatomi trumpi krituliai, vidutinio stiprumo vėjas, oras bus gana vėsus, Lietuvos radijui sakė sinoptikė M. Kirkliauskaitė.

„Penktadienį tarp debesų kartais atsiras pragiedrulių. Trumpi krituliai numatomi daugelyje rajonų. Intensyvesni jie turėtų būti centriniuose ir rytiniuose šalies regionuose“, – sako sinoptikė.

Anot jos, pūs vidutinio stiprumo šiaurės vakarų, vakarų vėjas, kuris ir toliau mūsų šalies link gins šaltesnę oro masę. Temperatūra pakils iki 4–8 laipsnių šilumos.

Margarita Kirkliauskaitė tvirtina, kad gana vėsus laikotarpis apims ir savaitgalį, ir kitos savaitės pradžią.

„Šeštadienį iš mūsų šalies krituliai nesitrauks. Iš debesų kuo toliau, tuo dažniau kris šlapdriba ir sniegas. Vakarų Lietuvoje šiaurinių krypčių vėjas taps labiau juntamas šeštadienio popietę. Kitur vėjas bus nestiprus ir nepastovios krypties“, – žada sinoptikė.

Temperatūra naktį iš penktadienio į šeštadienį daug kur svyruos apie nulį laipsnių arba bus silpnai neigiama. Tik pajūryje ir kai kur Žemaitijoje išsilaikys 1–2 laipsnių šiluma. Dienos metu dėl debesų ir iš aukštesnių platumų įsiveržus šalčiui, temperatūra tepakils iki 2–6 laipsnių šilumos.

„Gana vėsus išliks ir sekmadienis. Naktį, kiek labiau pragiedrėjus, temperatūra labai greitai kris iki 0–5 laipsnių šalčio. O dieną sugrįš 1–6 laipsnių šiluma. Kritulių šią dieną bus kiek mažiau. Nedidelė šlapdriba ar kelios snaigės pasirodys tik vietomis“, – Lietuvos radijui sakė sinoptikė. M. Kirkliauskaitė.

lrt.lt inf.

Rašyti komentarą