Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Savaitgalis bus vėsus

Publikuota: 2012 kovo 09 Kategorija: Aktualijos, Orai

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Artėjantis savaitgalis maloniais orais nelepins – sinoptikai žada šlapdribą ir lietų, vietomis – lijundrą, bus vėjuota ir vėsoka, praneša Lietuvos radijas ir lrt.lt.

Anot sinoptikės Margaritos Kirkliauskaitės, penktadienį numatomi gražūs ir malonūs orai, tačiau jau pamažu jausime artėjančias orų permainas.

„Kritulių tikimybė šią dieną išliks nedidelė, bet popietinėmis valandomis, artėjant frontui, debesuotumas ims didėti. Tik rytinių rajonų gyventojai saule galės pasimėgauti iki pat vakaro“, – Lietuvos radijui sakė ji.

Pasak sinoptikės, vidutinio stiprumo pietryčių vėjui pakeitus savo kryptį ir pradėjus pūsti iš pietų, pietvakarių, Lietuvos link plūstelės šiltesnis oras, tad temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio kraštiniuose rytiniuose rajonuose iki 4 laipsnių šilumos pajūryje ir šalies pietvakariuose.

Artimiausią naktį per Lietuvą slinks atmosferos frontas, tad mūsų šalį pasieks drėgmės laukas.

„Iki ryto mišrūs krituliai pasiskirstys jau visoje šalyje. Sniegą keis šlapdriba, o vakariniuose rajonuose – ir lietus. Kadangi temperatūra daugelyje rajonų dar pažemės iki 0–4, rytiniuose rajonuose spės atšalti ir iki 9 laipsnių šalčio, eismo sąlygos taps itin pavojingos dėl besiformuojančios lijundros ir plikledžio“, – sakė M. Kirkliauskaitė.

Rytų Lietuvoje lijundrai susidaryti palankios sąlygos išliks ir pirmoje šeštadienio pusėje. Tačiau krituliai, pasak sinoptikės, tęsis visą savaitgalį.

„Šeštadienį daugelyje rajonų taip pat numatomi krituliai. Kadangi oras šils iki 0–4 laipsnių šilumos, daugiausiai iš debesų kris šlapdriba ir lietus. Vėjas bus apysmarkis ir pūs iš pietvakarių“, – kalbėjo M. Kirkliauskaitė.

Sekmadienį Lietuvą jau turėtų pasiekti kitas, šaltasis atmosferos frontas. Vėjas dar kartą keis savo kryptį ir pūs iš šiaurės vakarų.

„Jis turėtų dar labiau sustiprėti, vietomis jo gūsiai sieks 15–18 metų per sekundę. Intensyvių kritulių sulauks daugelis Lietuvos rajonų. Labiausiai tikėtina šlapdriba ir lietus, nes temperatūra naktį svyruos tarp 3 laipsnių šilumos ir 2 laipsnių šalčio, o dieną laikysis 0–4 laipsnių šiluma“, – prognozavo sinoptikė.

Anot jos, nuo pirmadienio orai gerės, debesys pradės sklaidytis.

„Pirmadienį krituliai pasirodys jau tik vietomis. Kadangi pragiedrės, nakties temperatūra turėtų kristi žemiau. Sulauksime 1–6 laipsnio šaltuko. Teigiama temperatūra išliks tik pajūryje. Diena jau numatoma žymiai šiltesnė – termometrai turėtų rodyti 2–7 laipsnius šilumos“, – kalbėjo M. Kirkliauskaitė.

lrt.lt

Rašyti komentarą