Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Į paramos verslui dalybas Šilutėje siūloma įtraukti ir verslininkus

Publikuota: 2012 kovo 06 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Darbo grupė naujus paramos verslui fondo nuostatus dar šį pavasarį planuoja pateikti savivaldybės tarybai tvirtinti. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Darbo grupė naujus paramos verslui fondo nuostatus dar šį pavasarį planuoja pateikti savivaldybės tarybai tvirtinti. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Vaido Pavilonio, Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojo, vadovaujama darbo grupė naujiems Smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo fondo (toliau – fondas) nuostatams parengti, prieš dvi savaites nutarusi, kad iš iš šio fondo turėtų būti remiamas tik naujų darbo vietų kūrimas, šiandien, antradienį, balsuodama nusprendė, kad į fondo valdybos sudėtį turėtų būti įtraukta ir smulkiojo verslo atstovų.

Darbo grupė siūlo sudaryti tokios sudėties fondo valdybą: 4 savivaldybės tarybos nariai, 3 savivaldybės administracijos deleguoti valstybės tarnautojai ir 2 smukieji verslininkai.

Už tai, kad paramos smulkiajam verslui skirstyme dalyvautų ir verslo bendruomenės deleguoti atstovai, balsavo 5 darbo grupės nariai iš 7 dalyvavusių posėdyje, vicemeras V. Pavilonis ir savivaldybės tarybos narys Vytautas Laurinaitis savo nuomonės nepareiškė – nebalsavo.

Prieš dvi savaites įvykusiame posėdyje darbo grupė nutarė, kad fondo lėšomis turėtų būti remiamas tik naujų darbo vietų kūrimas: įmonės steigimo išlaidoms ir paramos prašančios įmonės paimtos paskolos palūkanoms kompensuoti, vienai naujai nuolatinei darbo vietai skiriant iki 5000 litų pagal pareiškėjo pateiktą verslo planą.

Taip pat svarstyta apie galimybę teikti neprocentines paskolas verslo smulkiesiems. Tačiau pastarajame posėdyje suabejota, ar savivaldybė turi tokią teisę. Todėl buvo nuspręsta pasitarti su savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus specialistais.

Į naujus fondo nuostatus dar siūloma įtraukti reikalavimą paramos gavėjams atsiskaityti savivaldybės tarybai (per fondo valdybą) apie gautos paramos panaudojimą.

Iki šiol vienintelis fondo pajamų šaltinis buvo 10 proc. nuo įplaukų į Savivaldybės privatizavimo fondą ir banko palūkanos už sąskaitoje laikomus pinigus. Fondo metinės pajamos siekdavo iki 150 tūkst. ir daugiau litų per metus. Darbo grupės manymu, savivaldybė į fondą galėtų nukreipti ir dalį – 5 – 10 proc. – žemės mokesčių pavidalu gaunamų pajamų.

Pastaruosius trejus metus, pradedant 2009 – aisiais, kai savivaldybės tarybos sprendimu fondo nuostatai buvo papildyti nauju punktu, kad, nesant kitokio poreikio, fonde sukauptos lėšos gali būti naudojamos dar ir Savivaldybės įsiskolinimams apmokėti pagal atskirus Tarybos sprendimus, fondo tūkstančiai vien tik tam ir tebuvo naudojami: 2009 m. fondo sąskaita buvo užkišta 400 tūkst. litų savivaldybės biudžeto skylė, per 2010 – uosius fonde sukaupta pinigų suma – daugiau kaip 137 tūkst. litų liko iš viso nepanaudota, o praeitais metais iki gruodžio 15 d. į fondą įplaukusiomis piniginėmis lėšomis – beveik 157 tūkst. litų buvo nuspręsta padengti dalį įsiskolinimo Šilutės uždarajai akcinei bendrovei „Žibai“ už Verdainės pagrindinėje mokykloje atliktus remonto darbus.

Darbo grupė, siekdama užkirsti kelią tokiam fondo lėšų naudojimui ne pagal paskirtį, siūlys Tarybai panaikinti prieš tai minėtą 2009 metų sprendimą ir įtvirtinti nuostatą, kad kalendoriniais metais nepanaudoti fondo tūkstančiai būtų perkeliami į kitų metų fondą.

Galutinį fondo nuostatų projektą dar šį pavasarį planuojama pateikti savivaldybės tarybai tvirtinti.

Darbo grupė naujus paramos verslui fondo nuostatus dar šį pavasarį planuoja pateikti savivaldybės tarybai tvirtinti.

Rašyti komentarą