Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje bandoma reanimuoti paramos verslui fondą

Publikuota: 2012 vasario 22 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Darbo grupės nariai iš kairės: V. Laurinaitis, V. Pavilonis, E. Jurjonas, A. Vanagas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Darbo grupės nariai iš kairės: V. Laurinaitis, V. Pavilonis, E. Jurjonas, A. Vanagas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Vaido Pavilonio, Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojo, vadovaujama darbo grupė nusprendė, kad iš savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo fondo (toliau – fondas) turėtų būti remiamas tik naujų darbo vietų kūrimas.

Trečiadienį savivaldybėje posėdžiavusios darbo grupės (dalyvavo 5 nariai iš 9) manymu, fondo lėšos turėtų būti naudojamos trim atvejais: įmonės steigimo išlaidoms ir paramos prašančios įmonės paimtos paskolos palūkanoms kompensuoti, taip pat neprocentinėms paskoloms, vienai naujai nuolatinei darbo vietai skiriant iki 5000 litų pagal pareiškėjo pateiktą verslo planą.

Į naujus fondo nuostatus taip pat bus siūloma įtraukti reikalavimą paramos gavėjams atsiskaityti savivaldybės tarybai (per fondo valdybą) apie gautos paramos panaudojimą.

Iki šiol vienintelis fondo pajamų šaltinis buvo 10 proc. nuo įplaukų į Savivaldybės privatizavimo fondą ir banko palūkanos už sąskaitoje laikomus pinigus. Fondo metinės pajamos siekdavo iki 150 tūkst. ir daugiau litų per metus.

Tačiau jau kuris laikas iš fondo neteikiama jokia parama. Mat nuo 2009 – ųjų, kai Tarybos sprendimu fondo nuostatai buvo papildyti nauju punktu, kad, nesant kitokio poreikio, fonde sukauptos lėšos gali būti naudojamos dar ir Savivaldybės įsiskolinimams apmokėti pagal atskirus Tarybos sprendimus, fondo tūkstančiai vien tik tam ir tenaudojami: 2009 m. fondo sąskaita buvo užkišta 400 tūkst. litų savivaldybės biudžeto skylė, per 2010 – uosius fonde sukaupta pinigų suma – daugiau kaip 137 tūkst. litų liko iš viso nepanaudota, o praeitais metais iki gruodžio 15 d. į fondą įplaukusiomis piniginėmis lėšomis – beveik 157 tūkst. litų buvo nuspręsta padengti dalį įsiskolinimo Šilutės uždarajai akcinei bendrovei „Žibai“ už Verdainės pagrindinėje mokykloje atliktus remonto darbus.

Savivaldybės vadovybė visus tuos metus teisinosi, esą dėl blogai parengtų fondo nuostatų niekas nesikreipia dėl finansinės paramos, tačiau nieko nepadarė, kad fondo pinigai verslininkams taptų lengviau pasiekiami. Anaiptol, šių metų pradžioje netgi buvo pasigirdę gaidelių, kad galbūt tą fondą reikėtų iš viso panaikinti…

Tačiau dalis Tarybos narių ir Šilutės verslo smulkieji išsireikalavo, kad fondas būtų išsaugotas ir atgaivintas. Todėl šių metų sausį buvo sudaryta speciali darbo grupė, kuriai pavesta parengti naujus fondo nuostatus.

Trečiadienio posėdyje darbo grupės nariai iškėlė daugiau pasiūlymų dėl fondo nuostatų. Galutinis jų projektas dar šį pavasarį turėtų pasiekti Tarybą.

Rašyti komentarą