Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajono bendruomenių projektams – beveik 94 tūkstančiai litų

Publikuota: 2012 vasario 20 Kategorija: Aktualijos

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Lietuvos socialinės apsaugos darbo ministras Donatas Jankauskas patvirtino Vietos bendruomenių savivaldos 2012 m. programos įgyvendinimo aprašą, kuriuo vadovausis savivaldybės, įgyvendindamos šią programą savo teritorijoje, ir lėšų paskirstymo sąrašą.

Iš visai programai skirtų 8 mln. litų Šilutės r. savivaldybei atiteko 93,9 tūkst. litų, Pagėgiams – 14,8 tūkst. Lt.

Šiais pinigais bus finansuojamos veiklos, tenkinančios vietos bendruomenių viešuosius poreikius: vaikų ir jaunimo užimtumo skatinimas, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybės gerinimas, sportas ir sveikatinimas, bendruomeninės veiklos organizavimas, kitos vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančios iniciatyvos.

Savivaldybėms skirtus tūkstančius skirstys vietos bendruomenių tarybos, sudarytos iš pavienių vietos bendruomenės narių, vietos bendruomenės gyventojų atstovų (seniūnaičių), bendruomeninių organizacijų bei religinių bendruomenių ir bendrijų atstovų, vietos bendruomenės gyventojų poreikius tenkinančių nevyriausybinių organizacijų, taip pat valstybės ir savivaldybės institucijų bei įstaigų atstovų.

Programoje dalyvausiančių savivaldybių – tikimasi, kad dalyvaus visos 60 – tarybos turės iki balandžio 1 d. patvirtinti lėšų vietos bendruomenių sprendimams įgyvendinti skyrimo ir naudojimo tvarkas.

Iš valstybės biudžeto programai skirti milijonai savivaldybėms paskirstyti pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos pateiktus duomenis apie dirbančių ir mokančių gyventojų pajamų mokestį žmonių skaičių savivaldybėse.

Rašyti komentarą