Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės savivaldybės įstaigose gausu apskaitos pažeidimų

Publikuota: 2012 vasario 14 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Daugiausiai apskaitos pažeidimų auditoriai aptiko F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. ( F. Bajoraičio viešojoje bibliotekos nuotr.)Daugiausiai apskaitos pažeidimų auditoriai aptiko F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. ( F. Bajoraičio viešojoje bibliotekos nuotr.)

Mažiausiai priekaištų dėl Viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartų reikalavimų vykdymo Šilutės rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba turi Šilutės lopšeliui – darželiui „Žvaigždutė“, daugiausiai – Fridricho Bajoraičio viešajai bibliotekai.

Šilutės r. savivaldybės kontrolierė Jolita Stonkuvienė, rajono tarybos Kontrolės komitete atsiskaitydama už savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos 2011 metų ketvirto ketvirčio veiklą, pabrėžė, kad įvairių apskaitos pažeidimų buvo nustatyta visose tarnybos tikrintose savivaldybei pavaldžiose įstaigose.

Daugiausia bėdų, anot savivaldybės kontrolierės, įstaigos turi dėl prieš dvejus metus pakeistų apskaitos reikalavimų vykdymo. Ypač aplaidžiai apskaita iki audito buvo vedama Saugų vaikų globos namuose ir F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje.

Dėl pastarosios įstaigos aplaidumo auditoriams netgi buvo kilusi mintis kreiptis į prokuratūrą. Tačiau šio sumanymo buvo atsisakyta, kai bibliotekos vadovybė sukruto taisyti klaidas.

Bibliotekos auditas – dar pačiame įkarštyje. Todėl J. Stonkuvienė nelinkusi jo plačiau komentuoti.

Galutines audito išvadas savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba žada pateikti kovo mėnesį.

Savivaldybės kontrolierė taip pat atkreipė vietos politikų dėmesį į tai, kad daugiausia pažeidimų aptinkama įstaigose, kurių apskaitą tvarko pensinio ar priešpensinio amžiaus buhalterės.

„Jos nenori arba nesugeba dirbti pagal naujus reikalavimus, o įstaigų vadovai, „atsidėkodami“ joms už tokį darbą, dar išmoka šešių mėnesių atlyginimo dydžio išeitines,“ – Kontrolės komitete sakė J. Stonkuvienė.

Būtent su tokio dydžio išeitinėmis, savivaldybės kontrolierės teigimu, į pensiją neseniai buvo išleistos Saugų vaikų globos namų (praeitų metų vasarą) ir F. Bajoraičio viešosios bibliotekos (2011 – ųjų lapkritį) buhalterės.

Į šią rizikos grupę taip pat patenka Rusnės specialioji ir Švėkšnos sanatorinė mokyklos. Todėl savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba šių įstaigų auditą žada įtraukti į savo veiklos 2012 metais planą.

Auditoriai ir politikai sutarė, kad atsakomybę dėl aplaidžiai vedamos apskaitos turi prisiimti ne tik savivaldybės įstaigų buhalteriai, bet ir jų vadovai, skiriantys per mažai dėmesio šiai veiklos sričiai ir sau pavaldžių darbuotojų kvalifikacijai.

3 skaitytojų komentarai
stebėtoja 2012 vasario 15d., 13:3878.61.235.47

Šitą valdžią galima pagirti už užmojus patikrinti neliečiamųjų aplinkos veiklą.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 15

Atsakyti

Jonas 2012 vasario 15d., 16:0582.135.234.158
…žinoma, kaip visada, patys išmaniausi, veikliausi ir protingiausi ant sofos sėdintys STEBĖTOJAI……..

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 4

Atsakyti

stebėtojas 2012 vasario 16d., 08:5778.61.235.47

Jonui. Jūs esate už nesilaikymą teisės aktams? Mokytojai, gydytojai ir visi kiti gal ir galėtų elgtis pagal savo supratimą? Kur nueisime? Tiesos ir teisingumo Lietuvoje taip maža.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 9

Atsakyti

Rašyti komentarą