Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

R. Žemaitaičio išsišokimas papiktino ir Jaunimo reikalų tarybą

Publikuota: 2012 sausio 20 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Jaunimo reikalų taryba (toliau – Taryba) reiškia viešą pasipiktinimą nederamu Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio elgesiu sausio 17 d. vykusio susitikimo su moksleiviais metu.

Anot Tarybos, R. Žemaitaičio elgesys susitikimo metu – necenzūrinių žodžių, gatvės žargono ir kitus asmenis įžeidžiančių frazių naudojimas – akivaizdžiai nedera su vertybinių nuostatų, jaunų žmonių savimonės ugdymu ir diskredituoja pačią pilietinio ugdymo pamokų koncepciją.

Minėtame susitikime dalyvavo Šilutės rajono Gardamo mokyklos devintokai, kuriuos mokytoja į susitikimą atsivedė per pilietinio ugdymo pamoką.

„Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio necenzūriniais žodžiais išsakytos mintys yra neetiškos ir nederančios su tautos atstovo statusu. Siūlome parlamentarui viešai atsiprašyti įžeistų moksleivių ir Gardamo mokyklos bendruomenės už įžūlų ir nederamą savo elgesį“, – teigė Tarybos pirmininkė Aistė Gaučytė.

Anot Tarybos pirmininkės, praktika, kai pilietinio ugdymo pamokų metu su moksleiviais susitinka politikai, kurie jaunimui pasakoja apie šalies politikos aktualijas, diskutuoja su moksleiviais, yra sveikintina. Tai ugdo jaunų žmonių politinį sąmoningumą, gebėjimą geriau, kritiškiau vertinti šalyje vykstančius politinius procesus. Tačiau patys politikai neturėtų pamiršti, su kokio amžiaus jaunimo grupe jie bendrauja, ko šie jauni žmonės tikisi iš susitikimo su politiku, ir privalo išlaikyti bent jau minimalius etikos ir moralės standartus.

„Skatiname ir džiaugiamės, kai mokytojai pasirenka netradicinius metodus moksleivių pilietiniam ugdymui ir kartu su mokiniais dalyvauja susitikimuose su politikais, jaunimo organizacijomis, vietos savivalda. Tikimės, kad šis susitikimas neturės neigiamų pasekmių ir neužkirs kelio mokykloje toliau taikyti neformalaus ugdymo metodus.” – pridūrė Tarybos pirmininko pavaduotoja, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentė Loreta Senkutė.

Susiję straipsniai: “R. Žemaitaitis prisišnekėjo”

4 skaitytojų komentarai
Joo 2012 sausio 20d., 16:4281.7.78.91
Senjoru koncervų reikalų taryba irgi nori šio jaunuolio skalpo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 8

Atsakyti

Anevas 2012 sausio 20d., 19:0878.61.237.27
Teisybę Remigijus pasakė apie “kubilių tą…”,gal šiurkštokai,bet liaudžiai suprantamiau.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 14

Atsakyti

nuomonė 2012 sausio 21d., 11:3389.117.106.138
Jaunimo reikalų tarybai reikėtų pačiai organizuoti susitikimus su politikais arba bent jau derinti su atvykstančiais seimo nariais, tada ir seimo nariai kalbės taip kaip gera kalbėtis su jaunimu. Šiuo atveju seimo narys kalbėjo liaudžiai suprantama kalba…nors gal truputį persistengė, bet pasakė tiesą, o tiesa visada karti…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 8

Atsakyti

gardamas 2012 sausio 21d., 14:4584.32.214.105
Juanimo reikalu tarybai reikejo pasikalbeti su tais Gardamo mokiniais, kuriems atseit “buvo surengta” pilietinio ugdymo pamoka, paskaninta Zemaitaicio komentarais. Nebuvo ten jokios pamokos. Mokytoja pasinaudojo savo mokiniais, kad pasidarytu reklama ir ispustu politini burbula. Prikūrė apie pamoką ir sudirbo saviškių konservatorių politinį konkurentą.
Su gardamo senoliais tas seimunas kalbejo ir visiems patiko…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 8

Atsakyti

Rašyti komentarą