Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Viešieji pirkimai: Šilutei koją pakišo požeminiai konteineriai

Publikuota: 2012 sausio 20 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Šilutės r. savivaldybės administracija norėtų, kad už šių konteinerių įrengimą Šilutės mieste sumokėtų viso rajono gyventojai. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Šilutės r. savivaldybės administracija norėtų, kad už šių konteinerių įrengimą Šilutės mieste sumokėtų viso rajono gyventojai. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės r. savivaldybės administracijos praeitų metų liepą paskelbto riboto konkurso būdu vykdomo viešojo pirkimo komunalinių atliekų surinkimui Šilutės rajono teritorijoje ir jų išvežimui sąlygose ir procedūrose Viešųjų pirkimų tarnyba (toliau – VPT) įžvelgė viešųjų pirkimų įstatymo bei LR civilinio kodekso pažeidimų. Todėl savivaldybė buvo priversta nutraukti pirkimo procedūras.

VPT užkliuvo į pirkimo sąlygas, techninėje specifikacijoje, įtrauktas reikalavimas paslaugos teikėjui per pasirinktą laiką apmokėti už Šilutės mieste pernai metais į skolą įrengtas 17 pusiau požeminių komunalinių atliekų konteinerių aikštelių – daugiau kaip 600 tūkst. litų, šias išlaidas iš karto įtraukiant į siūlomą šiukšlių surinkimo ir išvežimo kainą.

Kitaip tariant, už požeminių konteinerių įrengimą mieste sumokėtų viso rajono gyventojai, įskaitant ir tuos, kurie naudojasi individualiais konteineriais, mokėdami didesnę rinkliavą.

Todėl VPT priėjo prie išvados, kad šis reikalavimas yra nepagrįstas ir neproporcingas pirkimo objektui – komunalinių atliekų surinkimui ir jų išvežimui – bei pažeidžia viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtintą proporcingumo principą.

Daugiau pažeidimų

VPT įžvelgė pažeidimų ir Šilutės iškeltuose reikalavimuose pirkime dalyvaujantiems jungtinės veiklos partneriams bei tiekėjo techninio pasiūlymo vertinimo kriterijams.

Taip pat nustatyta įstatymu reglamentuojamų viešojo pirkimo procedūrų pažeidimų: pirkimo sąlygas patikslinantys dokumentai nebuvo paskelbti Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje kartu su skelbimu apie pirkimą; VPT nebuvo pateiktas savivaldybės viešojo pirkimo komisijos posėdžio protokolas dėl tiekėjo UAB „VSA Vilnius“ 2011 m. rugpjūčio 17 d. pretenzijos svarstymo ir pirkimo procedūrų sustabdymo.

Atsižvelgdama į nustatytus įstatymo pažeidimus, VPT įpareigojo Šilutės r. savivaldybės administraciją nutraukti pirkimo procedūras.

Šilutė šį reikalavimą įvykdė sausio 5 d.

Bus skelbiamas naujas konkursas. Todėl atliekų surinkimo ir išvežimo paslaugą Šilutės rajone dar kurį laiką teiks UAB „Ecoservice“.

Nėra to blogo…

Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Raimundo Ambrozaičio manymu, konkurso procedūrų nutraukimas šilutiškiams gali išeiti į naudą.

„Degalai, kurie sudaro didžiąją atliekų surinkimo ir išvežimo kaštų dalį, per pastaruosius kelis metus žymiai pabrango. Todėl būtų naivu tikėtis, kad konkurse dalyvaujančios įmonės pasiūlys mažesnę paslaugos kainą. Greičiau jau priešingai, – telefonu sakė R. Ambrozaitis. – Todėl manau, kad pirkimo procedūrų nutraukimas mums gali būti naudingas – dar kurį laiką nebrangs atliekų surinkimas ir išvežimas“.

Tačiau rajono gyventojus tai vargu ar apsaugos nuo šiukšlių rinkliavos mokesčio padidėjimo. Kadangi rinkliavą administruojančiai Šilutės r. savivaldybės administracijai ši veikla neša šimtatūkstantinius nuostolius, neatmetama, kad mokestis už atliekų tvarkymą gali būti peržiūrėtas viename iš artimiausių rajono tarybos posėdžių.

5 skaitytojų komentarai
Nepartinis 2012 sausio 20d., 16:0478.59.63.123
Po visų tokių opeacijų nubyra nemenkas “otkatas” todėl mūsų aplinkosaugos specialistas paskaičiavo taip, kad kievienas rūšiuodamas atliekas dar surinktų ankstesnį šiukšlių planą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 2

Atsakyti

Klausimas 2012 sausio 23d., 18:5778.61.166.152

Tai gali būti, jog jei “Ecoservice” nelaimės konkurso, atliekas Šilutėje išveš kita komunalinė bendrovė?

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Ekspertas 2012 sausio 23d., 23:4488.216.86.82
Kažkur mėtosi reklaminė brošiūra “Įsirenkite požeminius konteinerius ir jūsų kainos sumažės iki 15%”, bet tai žinoma, buvo netiesa.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

S. 2012 sausio 24d., 17:0684.32.210.22
Kol šiukšles vežė ,,Komunalininkas”, mes mokėjom per pusę pigiau, o kai perėmė RUBIKONAS iš karto pamatėme , kad čia vadovauja banditų gauja. Nepamirškime, kad tai pačiai firmai priklauso ir butų ūkis.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

ilona 2012 gruodžio 12d., 08:53194.126.252.241

Nemanau kad RUBIKONAS yra banditų gauja. Siūlau pasikaityti spaudą ir pasidomėti kas vyksta aplinkui. Komunalininkas kol vežė atliekas , jos buvo vežamos į Rumšų k. esantį savartyną , tai ir kaina buvo mažesnė, Šiai dienai atliekos yra vežamos į Klaipėdą , paskaičiuokite ridą.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą