Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė verčia naują Sausio 13 – osios metraščio puslapį

Publikuota: 2012 sausio 14 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Kruvinųjų 1991 metų sausio įvykių Vilniuje dalyvių sąraše savo įrašus paliko 26 šilutiškiai. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Kruvinųjų 1991 metų sausio įvykių Vilniuje dalyvių sąraše savo įrašus paliko 26 šilutiškiai. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Minint 21 – ąsias Laisvės gynėjų dienos metines, Šilutėje pradėtas pildyti kruvinųjų 1991 metų sausio įvykių Vilniuje dalyvių sąrašas.

Penktadienį beveik visą dieną Šilutės miesto centrinėje dalyje, priešais pašto skyrių, vyko akcija „1991 m. sausio 13 – oji: jei buvai Vilniuje – pasirašyk!“ Jos metu visi praeiviai buvo kviečiami užsukti į karišką palapinę pažiūrėti istorinių nuotraukų parodos, kurioje, lyg metraštyje, užfiksuoti anų dienų įvykiai, o jų gyvieji liudininkai – pasidalinti prisiminimais ir įsiamžinti kovos už Lietuvos laisvę dalyvių sąraše.

Iki vakaro šį didelę istorinę vertę turintį dokumentą pasirašė tik 26 žmonės. Tačiau akcijos sumanytojai – Šilutės muziejus ir Lietuvos liberalų sąjūdžio skyrius – sako, kad tai tik pradžia, nes šis projektas bus tęsiamas.

Kariškoje palapinėje Šilutės centre, beveik visą dieną buvo eksponuojamos istorinės nuotraukos. Čia užsukę žmonės dalijosi prisiminimais.

Kariškoje palapinėje Šilutės centre beveik visą dieną buvo eksponuojamos istorinės nuotraukos. Čia užsukę žmonės dalijosi prisiminimais.

Kruvinuosiuose 1991 – ųjų sausio įvykiuose Lietuvos Respublikos sostinėje dalyvavo tūkstančiai Šilutės rajono gyventojų – vieni Sausio 13 – osios naktį petys petin su tokiais pat patriotais iš kitų šalies miestų ir miestelių gynė tuometinę Aukščiausiąją tarybą ir televizijos bokštą nuo okupantų, kiti vėliau ten ėjo sargybą. O kiek jų dar budėjo prie svarbiausių Šilutės rajono objektų!

Todėl tikimasi, kad šį penktadienį pradėtame pildyti šilutiškių Lietuvos laisvės gynėjų sąraše jau artimiausiu metu atsiras daugiau įrašų.

Šis sąrašas bus perduotas saugoti Šilutės muziejui.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą