Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės išrinktieji negali be privilegijų

Publikuota: 2012 sausio 09 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Kai kurios į Šilutės rajono savivaldybės tarybą išrinktos partijos, daugiausia opozicinės, nelinkusios atsisakyti privilegijos nemokamai naudotis savivaldybės joms suteiktomis patalpomis miesto seniūnijos pastate.

Šilutės r. savivaldybės tarybos veikloje dalyvaujančios politinės partijos jau 10 metų naudojasi Šilutės seniūnijoje joms skirtomis patalpomis, nemokėdamos už jas nei nuomos, nei komunalinių mokesčių.

Kiek tai atsieina savivaldybei, niekas lig šiol per daug ir nesigilino. Tačiau po to, kai LR Seime buvo nuspręsta skirti parlamentinėms partijoms didesnį finansavimą iš Respublikos biudžeto, Šilutėje imta svarstyti, kad šios valstybės paramos partijoms turėtų būti per akis, todėl joms derėtų sumažinti kitų privilegijų mokesčių mokėtojų sąskaita.

Šilutės r. savivaldybės meras valstietis liaudininkas Virgiljus Pozingis susitikime su Šilutės gyventojais tvirtino irgi manantis, kad partijos turėtų nuomotis patalpas ir pačios jas išlaikyti.

Tokios pat nuomonės laikosi ir Tarybos narys iš rajono valdančiosios koalicijos, Šilutės liberalsąjūdiečių lyderis Edvardas Vitkauskas.

Tuo tarpu mero pavaduotojas „tvarkietis“ Vaidas Pavilonis teigia, kad dėl pajamų stygiaus partijos iki šiol vargu ar būtų išgalėjusios nuomotis patalpas. Tačiau, anot vicemero, jeigu joms bus skiriamas didesnis finansavimas iš šalies biudžeto, kaip žadama, tai bus galima pagalvoti ir apie patalpų nuomą.

Vienos iš Tarybos opozicinių partijų – Liberalų ir centro sąjungos skyriaus lyderis Steponas Kazlauskas tikino, kad, jeigu būtų priimtas sprendimas nutraukti su partijomis pasirašytas patalpų panaudos sutartis, Šilutės liberalcentristams dėl to didesnių problemų neiškiltų. Tačiau tarybos narys abejoja, kad kitų, ypač savo ministrų Vyriausybėje neturinčių, partijų skyriai galėtų sau leisti prabangą nuomoti patalpas.

Šilutės socialdemokratų skyriaus pirmininko Alvido Šimelionio nuomone, į Tarybą išrinktoms partijoms būtina išsaugoti patalpas. Priešingu atveju, anot politiko, jos bus priverstos „lįsti į pogrindį“, rizikuodamos prarasti ryšį su rinkėjais.

Panašios nuomonės laikosi ir kitos opozicinės politinės jėgos – Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos Šilutės skyriaus pirmininkas Šarūnas Laužikas. Juolab kad padidinus partijų finansavimą iš Respublikos biudžeto jos netaps turtingesnės, nes nebegalės gauti finansinės paramos juridinių asmenų.

Tam, kad su partijų skyriais būtų nutrauktos patalpų panaudos sutartys, pirma turėtų būti panaikinti tam tikri ankstesnių kadencijų rajono tarybų sprendimai.

Nebent Taryba nuspręstų privatizuoti visą Šilutės seniūnijos pastatą. Tokio pasiūlymo jau sulaukta iš Darbo partijos frakcijos.

3 skaitytojų komentarai
pritariu 2012 sausio 10d., 10:4681.7.78.91
Pusantro auksto nuomojama,puse antro auksto islaikytiniai glaudziasi.Pencininkui nelengva uzlipt i trecia auksta,todel reiketu privatizuot.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 7

Atsakyti

Pritariu II 2012 sausio 10d., 19:2878.61.57.176

Gal nors biški skolų sumažintų, o tai dėl procentų ubagais visi išeisma.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Siaip 2012 sausio 12d., 18:1282.135.247.78
Paskelbti reikėtu Darbo partijos lyderi p. S. Stankevičių Šilutės turto valdytoju ir jis nusprestu kam suteikti patalpas nemokamai, leidimus statytis, nes vistiek jo nuomone privacios imones tvarkytusi geriau. Taigi Stankeviciau privatizuok viska kol esi valdzioje ir Šilutėje bus visiems dvigubai geriau.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą