Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Įsteigta “Klaipėdos regiono” savivaldybių asociacija

Publikuota: 2011 gruodžio 14 Kategorija: Aktualijos

V. Pozingis: asociacijos prezidentu taps vienas iš septynių steigimo sutartį pasirašiusių merų. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)V. Pozingis: asociacijos prezidentu taps vienas iš septynių steigimo sutartį pasirašiusių merų. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Klaipėdos regiono plėtros tarybos posėdyje įsteigta pirmoji Lietuvoje regioninė savivaldybių asociacija „Klaipėdos regionas“.

Asociacijos steigėjais tapo visos septynios Klaipėdos regiono savivaldybės: Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Neringos, Palangos miesto, Skuodo ir Šilutės rajonų.

Pasak Klaipėdos regiono plėtros tarybos pirmininko, Šilutės r. savivaldybės mero Virgilijaus Pozingio, antradienio posėdyje buvo pasirašyta asociacijos steigimo sutartis, o jos valdymo reikalai bus sprendžiami po to, kai asociacija bus užregistruota kaip juridinis asmuo.

„Asociacijos prezidentu taps vienas iš septynių steigimo sutartį pasirašiusių Klaipėdos regiono savivaldybių merų, – telefonu sakė V. Pozingis, – o į direktoriaus pareigas greičiausiai bus skelbiamas konkursas. Mes nenorime kieno nors statytinio valdininko, mums reikia žmogaus, kuris dirbtų su projektais ir pritrauktų į regioną europines lėšas“.

Poreikis įkurti regiono savivaldybių asociaciją iškilo 2010 – aisiais, kai, likvidavus apskričių viršininkų administracijas, svarstyti pasiūlymus dėl atstovavimo regionui tarptautinėse regionų bendradarbiavimo organizacijose ir dėl bendradarbiavimo su kitų valstybių regionais pavesta regionų plėtros taryboms. Tačiau šios tarybos neturi juridinio statuso, todėl negali pasirašyti tarpregioninio bendradarbiavimo sutarčių ir kitų su tuo susijusių dokumentų.

Asociacija plėtos ir skatins tarptautinius Klaipėdos regiono bendradarbiavimo ryšius su kaimyninių ir kitų šalių regionais, dalyvaus tarptautiniuose projektuose, programose ir/ar tarpregioninio bendradarbiavimo organizacijų veiklose. Naujoji organizacija telks asociacijos narių pastangas pritraukti kuo daugiau turistų į Klaipėdos regioną, formuoti vieningo turistinio regiono įvaizdį ir kelti konkurencingumą šalies ir tarptautiniu mastu. Asociacija stengsis į regioną pritraukti Europos Sąjungos paramos lėšų.

Rašyti komentarą